NOVA VAROŠ TRAŽI SUD I TUŽILAŠTVO

Izvor: Kurir, 13.Jun.2011, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA VAROŠ TRAŽI SUD I TUŽILAŠTVO

NOVA VAROŠ - Skupština opštine Nova Varoš uputila je danas inicijativu nadležnim republičkim organima da se ovoj opštini vrate Osnovni sud i Tužilaštvo. Takvu odluku, na predlog odborničkog kluba Socijalističke partije Srbije, potvrdili su svi odbornici lokalnog parlamenta.

"Nijedan od proklamovanih ciljeva i principa reforme pravosudnog sistema u Srbiji nije ostvaren u praksi", navedeno je u obrazloženju odluke Skupštine opštine.

Kako je navedeno, reforma je i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u slučaju Nove Varoši umesto boljitka i efikasnosti pravosuđa donela samo nevolje građanima, posebno onima sa mestom prebivališta udaljenom i do 60 kilometara od sedišta Osnovnog suda i Tužilaštva za tri opštine koje se nalaze u Prijepolju.

Slična inivcijativa pokretana je i ranije, ali su odbornici ovoga puta odlučili da zatraže njeno obnavljanje, pa je zahtev upućen Ministarstvu pravde, Visokom savetu sudstva, Državnom veću tužilaca i višim i apelacionim sudovima.

"Ideja da Nova Varoš ponovo dobije svoj sud nije nova i čekali smo samo godišnji izveštaj o radu Osnovnog suda koji je najbolji pokazatelj pogubnosti izvršene reforme", rekao je novinarima odbornik SRS Miljko Roljević.

Kako je naveo, ovim merama posebno su pogođeni građani koji često moraju da putuju po istom poslu u Prijepolje kako bi pribavili razna dokumenta koje izdaje Osnovni sud ili svedočili po nekom sudskom procesu.

"Reforma je otežala i rad sudskim činovnicima", rekao je Roljević.

Inicijativa koja je danas uopućena nema baš velike izglede, pa je, kako je rekao odbornik Nove Srbije Zoran Subotić, pripremljena i rezervna varijanta ovog zahteva.

"Očekujemo da u sudskoj jedinici u Novoj Varoši bar dobijemo određeni broj stalno zaposlenih sudija i da se prošire neke njene nadležnosti", kazao je Subotić.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Nova Varoš traži da se vrate Osnovni sud i Tužilaštvo

Izvor: Danas, 13.Jun.2011

Skupština opštine Nova Varoš uputila je juče inicijativu nadležnim republičkim organima da se ovoj opštini vrate Osnovni sud i Tužilaštvo. Takvu odluku, na predlog odborničkog kluba Socijalističke partije Srbije, potvrdili su svi odbornici lokalnog parlamenta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.