NOVA SAZNANJA O LOKACIJI NA KOJOJ SE KRIJE VOĐA KAVČANA: Zvicera kriju Šarićevi ljudi?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2021, 23:30

NOVA SAZNANJA O LOKACIJI NA KOJOJ SE KRIJE VOĐA KAVČANA: Zvicera kriju Šarićevi ljudi?

Kontakti koje je u Južnoj Africi ostvario Šarić pomogli su vođi "kavčana" da se krije od vlasti iz Srbije i Crne Gore.

Radoju Zviceru (39), navodnom vođi kavačkog klana, koji je nedavno lociran u Južnoj Africi nakon što se, kako se ekskluzivno saznaje, sastao sa svojim saradnikom Vasilijem Vaskom Rafailovićem (33), navodno su u toj državi utočište pružili članovi narko-grupe Darka Šarića, koji se i sam krio u toj zemlji uz pomoć lokalnih kriminalaca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i korumpiranih policajaca.

Šarićeva veza sa južnoafričkim podzemljem navodno je ostvarena u martu 2011. godine kada je ubijen Siril Bika - vodeća figura kriminalnog miljea na tom delu kontinenta. U toj pucnjavi ranjen je i njegov tadašnji saradnik Dobrosav Gavrić, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina robije za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Izvor navodi da su kontakti koje je u Južnoj Africi ostvario Šarić pomogli vođi "kavčana" da se krije od vlasti iz Srbije i Crne Gore, koje ga potražuju zbog najtežih krivičnih dela.

- Pod pseudonimom Ujka Sem, narko-šef iz Pljevalja godinama je gradio odnose s mafijom, korumpiranim političarima i policajcima u provinciji Hauteng u Južnoafričkoj Republici, a neki od njegovih saradnika i dalje su aktivni u toj zemlji. Sumnja se da je Radoje Zvicer stupio u kontakt sa njima i zatražio da ga štite od lokalne i međunarodne vlasti. Vođa "kavčana" najpre se skrivao u Južnoj Americi, ali se glas o njegovoj lokaciji brzo kretao, pa je bio primoran da nastavi svoj put bekstva. Naposletku je odlučio da se pritaji pod krovom Šarićevih saradnika - navodi sagovornik.

Međutim, kako se otkriva, drugi čovek kavačkog klana doslovno je lično otkrio policiji svoju novu lokaciju, kada je pozvao Vasilija Vaska Rafailovića da doputuje u Južnu Afriku, verovatno ne znajući da je on pod prismotrom Interpola.

Šarić dobio 15 godina robije za šverc kokaina

Darko Šarić je u novembru osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Na istu kaznu zatvora osuđen je i Goran Soković, koji je u bekstvu i kojem se sudilo u odsustvu. Apelacioni sud je njima potvrdio kazne iz prvostepene presude, mada je promenio kvalifikaciju krivičnog dela, dok je ostalim optuženima kazne mahom neznatno smanjio ili povećao.

- Prateći poziv koji je Zvicer uputio Rafailoviću, Interpol je uspeo da locira "kavčanina" koji je u Južnu Afriku doputovao pre dvadesetak dana. Rafailović je pod lupom nadležnih jer je u bekstvu od 2016. godine zbog toga što Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici vodi istragu protiv njega za ubistvo Đorđa Borete iz Budve. On se pre susreta sa Zvicerom uspešno skrivao kod sestre u Los Anđelesu, odakle je sa njenog računa slao američke dolare u Crnu Goru i Južnu Afriku. Sumnjive finansijske transakcije, koje su stizale i na račune sestara, devojaka i roditelja ostalih "kavčana", Rafailovića su koštale policijske pažnje, koja se obila o glavu i Zviceru - objašnjava izvor.

Kako su pisali južnoafrički mediji, Darko Šarić je slobodno živeo u Johanesburgu pred nosom vlasti.

- Rekao je da nema šta da izgubi i da oseća potrebu da javnost upozna s tim da mafija vodi tu Republiku, dodajući da ima ubice koji će likvidirati svakoga ko im stane na put - naveli su mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.