NOVA ŠANSA ZA USPEŠNU BUDUĆNOST! Aleksandar ŠAPIĆ podelio lepe vesti - OVO je grad sa kojim je BEOGRAD potpisao memorandum o razumevanju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 20:13

NOVA ŠANSA ZA USPEŠNU BUDUĆNOST! Aleksandar ŠAPIĆ podelio lepe vesti - OVO je grad sa kojim je BEOGRAD potpisao memorandum o razumevanju!

Potpisan memorandum o razumevanju dva grada.

Градоначелник Александар Шапић потписао је данас с генералним секретаром Извршног већа Дубаија Абдулом Мохамедом ел Бастијем Меморандум о разумевању између Града Дубаија и Града Београда.

Град Дубаи и Град Београд уједињени >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << су богатим наслеђем и савременим трендовима у културној сарадњи као и јаким, заједничким економским интересима.

Блиска сарадња између ова два града и интензивна размена искустава и примера добре праксе могу представљати важне развојне импулсе за градове.

Стога Емират Дубаија из Уједињених Арапских Емирата и Град Београд, престоница Републике Србије, имају за циљ континуирано промовисање и развој сарадње и размене.

- Дубаи и Београд промовишу размену информација, знања и искуства у областима од заједничког интересовања.

A post shared by Aleksandar Šapić - službeni (@gradonacelnikbg)

Меморандумом о разумевању градови изражавају своју жељу и спремност да у будућности интензивно сарађују у следећим областима: паметни градови, развој града и урбанизам, становање, здравствена заштита и старост, отворени подаци, култура и културно наслеђе, привреда, пољопривреда и туризам, као и спорт.

Планирана је имплементација сарадње у овим областима у наредних пет година - истакнуто је у Меморандуму.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.