NOVA PRILIKA: Na pomolu pregovori Madura i Gvaida, posreduje im jedna evropska država

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021, 13:26

NOVA PRILIKA: Na pomolu pregovori Madura i Gvaida, posreduje im jedna evropska država

Bajden je najavio preispitivanje sankcija koje je Venecueli uveo Tramp

Očekuje se da će razgovori između vlade Venecuele i opozicije o političkoj krizi u zemlji početi 13. avgusta u Meksiku, preneli su strani mediji.

Dijalog će podržati međunarodni saradnici uključujući Norvešku, koja je bila neuspešni posrednik u prethodnom postupku dijaloga 2019. godine, piše Rojters.

Izvori kažu da bi se datumi mogli pomeriti i da je 15. avgust takođe u opticaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i da imena članova delegacije i mesto održavanja još uvek nisu utvrđeni.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro rekao je ranije da je voljan da pregovara sa opozicionim liderom Huanom Gvaidom.

Maduro je rekao da će dnevni red morati da bude usredsređen na ukidanje američkih sankcija, od kojih je većinu stvorio bivši američki predsednik Donald Tramp 2019. godine u nastojanju da smeni šefa Venecuele.

Administracija Džoa Bajdena kaže da preispituje sankcije koje su nasledili od Trampa, ali ih još nije ublažila.

Vašington i dalje podržava Gvaida, koga priznaje kao zakonitog lidera južnoameričke zemlje nakon Madurovih spornih izbora 2018. godine, napominje Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.