NOVA POGUBLJENJA U IRANU: Dvojica muškaraca počinila STRAVIČAN zločin - udarili na državu, a Teheran to ne oprašta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 18:44

NOVA POGUBLJENJA U IRANU: Dvojica muškaraca počinila STRAVIČAN zločin - udarili na državu, a Teheran to ne oprašta!

U Iranu su 2022. godine izvršena 582 pogubljenja

Vlasti Irana pogubile su dvojicu muškaraca osuđenih za ubistvo policajca u provinciji Isfahan, prenela je Anadolija.

Zvaničnik suda u Isfahanu Mesud Mesudifer rekao je da su dvojica muškaraca, Kaidi Neseb i Muhamedi Beram, proglašeni krivim za ubistvo policajca Ehsana Nasirija u okrugu Lenjan u Isfahanu u novembru 2021. godine.

On je rekao da su osuđeni od ranije poznati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policiji zbog krađe i remećenja javnog reda i mira. Grupe za zaštitu ljudskih prava u izveštaju su navele da je Iran prošle godine povećao broj izvršenja smrtnih kazni za 75 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Nevladina organizacija Iran hjuman rajts (IHR) i pariška organizacija Zajedno protiv smrtne kazne, procenjuju da su u Iranu 2022. godine izvršena 582 pogubljenja, što je najviše u Iranu od 2015. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.