NOVA NESLAGANJA Bajden poziva na trodnevni prekid vatre u Pojasu Gaze, Netanijahu odbio

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2023, 19:35

NOVA NESLAGANJA Bajden poziva na trodnevni prekid vatre u Pojasu Gaze, Netanijahu odbio

Netanijahu se oglušio o poziv SAD da napravi trodnevnu pauzu.

Američki predsednik Džo Bajden je izjavio danas da je tražio trodnevnu pauzu u Pojasu Gaze, ali i mnogo dužu pauzu od toga kako bi bili izvučeni taoci koje drži palestinska militantna grupa Hamas.

Na pitanje novinara da li je "frustriran" zbog toga što ga premijer Izraela Benjamin Netanijahu nije poslušao oko stvari koje je od njega tražio, Bajden je odgovorio da "to traje malo duže nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se nadao", prenosi Gardijan.

Portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi saopštio je ranije da će Izrael svakog dana sprovoditi četvoročasovne pauze u borbama u pojedinim oblastima na severu Pojasa Gaze.

Kirbi je rekao da će saopštenja o pauzama biti objavljena tri sata pre njihovog početka, prenela je američka televizija NBC njuz.

- Od ključnog je značaja da se humanitarne zalihe i pomoć prošire u oblastima u koje ljudi beže, u ovom slučaju, u južnoj Gazi - naveo je Kirbi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden: Tražio sam trodnevnu pauzu u Pojasu Gaze

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Nov.2023

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džo Bajden je izjavio danas da je tražio trodnevnu pauzu u Pojasu Gaze, ali i mnogo dužu pauzu od toga kako bi bili izvučeni taoci koje drži palestinska militantna grupa Hamas.

Nastavak na Nezavisne Novine...

RT: Nema mogućnosti prekida vatre u Gazi – Bajden

Izvor: Vostok.rs, 10.Nov.2023, 00:50

 . Američki predsednik Džo Bajden odbacio je bilo kakvu nadu za postizanje trajnog primirja između Izraela i Hamasa u Gazi.. „Nema. Nema mogućnosti“, izjavio je Bajden novinarima ispred Bele kuće u četvrtak na pitanje o šansama za čvrst prekid neprijateljstava. Govoreći sa novinarima...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.