NOVA KAMPANJA U HRVATSKOJ UOČI POPISA STANOVNIŠTVA: E, Srbine, ajde molim te stišaj to malo (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2021, 12:01

NOVA KAMPANJA U HRVATSKOJ UOČI POPISA STANOVNIŠTVA: "E, Srbine, 'ajde molim te stišaj to malo" (VIDEO)

Ovih dana pojavili su se "džambo" plakati s natpisom "Popis stanovništva 2021" i označenim rečima "Hrvat", "Pravoslavac" i "Hrvatska pravoslavna crkva"

Srpsko narodno vijeće u Hrvatskoj objavilo je spot kojim pozivaju Srbe u toj zemlji da se tako i izjasne na popisu stanovništva na internetu.

U pitanju je kampanja "Ne budi samo Srbin, budi e-Srbin" kojom se Srbi u Hrvatskoj pozivaju da bez straha izraze svoju nacionalnu pripadnost.

Na snimku se vidi čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji zamračuje sobu, vadi iz svog telefona bateriju, pa čak i karticu, pušta glasno muziku, dakle čini sve da se maskira i prikrije svoj nacionalni identitet.

Potom u mračnom stanu, maskiran, upisuje na internetu u popis da je Srbin.

Popis traje do 26. septembra za izjašnjavanje preko interneta, a 27. septembra za ostale koji to neće činiti putem interneta.

Podsetimo, U Hrvatskoj raste nervoza, ali i pritisci uoči predstojećeg popisa stanovništva, a na "džambo" plakatama Hrvatskog udruženja, Srbi se pozivaju da se izjasne kao Hrvati.

Ovih dana, navodi se, pojavili su se "džambo" plakati s natpisom "Popis stanovništva 2021" i označenim rečima "Hrvat", "Pravoslavac" i "Hrvatska pravoslavna crkva" kao nešto što se zove Hrvatsko udruženje pravoslavnih branitelja, kojima se Srbi pozivaju da se izjasne kao Hrvati i vernici nepriznate Hrvatske pravoslavne crkve.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.