NOVA INTERNET PREVARA U SRBIJI: Navodno nude posao, ali uz jednu začkoljicu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 20:06

NOVA INTERNET PREVARA U SRBIJI: Navodno nude posao, ali uz jednu začkoljicu (FOTO)

Nemojte da kliknete na link u poruci.

U poslednje vreme građani u Srbiji sve češće dobijaju sms poruke za koje upozoravaju da je reč o mobilnim prevarama te i da na iste nikako ne treba odgovarati i otvarati ih.

Na jednoj Instagram stranici zabrinuta sugrađanka podelila je podelila sadržaj poruke koju je dobila kako bi upozorila javnost.

Prema njenim rečima, na WhatsApp stižu poruke koje tvrde da su kompanija za mobilnu opremu i da nude poslove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zainteresovanim pojedincima. Da bi se aplicirali za posao, potrebno je pratiti interni link koji vodi ka nepoznatoj stranici.

Važno je biti oprezan kad se dobijaju ovakve poruke, ne prihvatati sumnjive zahteve, a te brojeve sa kojih ih dobijete odmah blokirati kako biste sprečili ponovno kontaktiranje.

Izvor: Srbija Danas/Espreso/T.Š./M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.