NOVA EVAKUACIJA U SAD: Ponovo stigle jezive poruke, VLADINE ZGRADE NA UDARU

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 00:44

NOVA EVAKUACIJA U SAD: Ponovo stigle jezive poruke, VLADINE ZGRADE NA UDARU

Već drugi dan se vrši evakuacija nakon dojava o postavljenim eksplozivnim napravama.

Vladine zgrade pojedinih američkih država, evakusiane su, drugi dan za redom, pošto je na njihove adrese stigla pretnja o postavljenim eksplozivnim napravama, a proverom je utvrđeno da su dojave bile lažne.

Među onima na čije adrese je stigla poruka o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi našla se zgrada Kapitola i Vrhovni sud u državi Misisipi, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i u sudnice u Arkanzasu i Montani, prenose agencije.

FBI je upoznat sa brojnim incidentima lažnih pretnji, navodi se u saopštenju Maršeja Losona, portparola FBI odeljenja u Džeksonu, dodajući da će nastaviti da sarađuje sa lokalnim, državnim i saveznim partnerima za sprovođenje zakona.

Zgrada okružnog suda Pulaski u centru Litl Roka, kao i zgrada suda u okrugu Kaskade u Grejt Folsu, u državi Montani, evakuisana su u jutarnjim satima, a osoblju i građanima je ubrzo, posle sprovedene provere, omogućeno da se vrate.

I Okružni sud pravde, u severozapadnoj Montani, takođe je bio evakuisan nakon što je okrug primio pretnju bombom putem mejla.

Prethodnog dana, dojave o bombi stigle su na mejl adrese zvaničnicima u nekoliko američkih država, prenosi Tanjug.

Izvor: Srbija Danas/ALO!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.