NOVA EPIDEMIJA HARA PRESTONICOM: Komarci PREPLAVILI grad, vlasti strahuju od širenja BOLESTI (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 16:29

NOVA EPIDEMIJA HARA PRESTONICOM: Komarci PREPLAVILI grad, vlasti strahuju od širenja BOLESTI (FOTO/VIDEO)

Stručnjaci upozoravaju da će ovo potrajati

Nova najezda komaraca poharala je ulice glavnog grada Argentine Buenos Ajresa i okolinu. Nova epidemija dolazi samo mesec dana nakon prve, a lokalne vlasti strahuju od širenja denga groznice u regionu i pozivaju lokalno stanovništvo na fumigaciju zbog širenja vrste poznate kao "poplavni komarci", izvještava Buenos Ajres Tajms.

Stručnjaci upozoravaju da se očekuje da će rojevi trajati nekoliko nedelja, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odrasli komarci imaju životni vek od oko 20 dana. U slučaju dodatnih padavina situacija bi se mogla produžiti.

Argentina: Mosquito invasion in Buenos Aires metro stations

Metro drivers have been ordered not to stop due to the massive invasion of the bloodthirsty insects in the Argentinan capital.

🔗 Alertas Transito pic.twitter.com/FVSgMVywL2

— I’m No Angel (@HappyCamper2626) February 24, 2024

Zarazu je izazvala jaka kiša. Jaki pljuskovi mogu izazvati poplave i lokve, stvarajući bazene ustajale tečnosti u kojima se mogu rojiti komarci.

Pokrajinska vlada Buenos Ajresa objavila je ove nedelje da će nastaviti sa distribucijom besplatnih repelenata stanovnicima kako bi sprečila širenje denga groznice i drugih bolesti koje prenose komarci.

Mosquitoes invasion in Argentina right now pic.twitter.com/XxLpOW0hs3

— Wonderful Moment (@Xudong1966) February 23, 2024

Besplatan repelent je dostupan u javnim bolnicama, zdravstvenim centrima i društvenim centrima, kao i lokalnim medicinskim centrima. Da bi dobili repelent, stanovnici moraju da pokažu dokument koji dokazuje njihovo prebivalište u provinciji Buenos Ajres.

Izvor: Srbija Danas/Index/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Invazija komaraca na Buenos Aires

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2024

Nova najezda komaraca poharala je ulice glavnog argentinskog grada Buenos Airesa i njegove okoline.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.