NOVA DRAMA U EVROPI! Iz ove zemlje poručuju: Spremite se za rat sa Rusima

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2024, 19:25

NOVA DRAMA U EVROPI! Iz ove zemlje poručuju: "Spremite se za rat sa Rusima"

"Moramo biti spremni za potencijalnu rusku agresiju."

Norveški ministar odbrane Bjorn Arild Gram upozorava da država mora biti spremna za potencijalnu rusku agresiju čak i nakon završetka rata u Ukrajini!

- Ostaci demokratije u Rusiji su uništeni, mali broj Rusa, koji se usude da protestuju, bivaju bačeni u zatvor ili poslati u rat gde se koriste kao topovsko meso na prvim linijama fronta. Ne postoji opozicija, nema slobode medija, nema civilnog društva kome je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dozvoljeno da predstavlja bilo kakvu protivsilu protiv sve autoritarnijeg režima - rekao je Gram za norveški VG.

Pretnja od Rusije, kako kaže, trajaće i nakon što se rat u Ukrajini završi.

- Moramo biti spremni na mogućnost da Rusija preispita svoje planove i gde postavlja svoje snage kao odgovor na članstvo Finske i Švedske u NATO - dodao je norveški ministar odbrane.

Gram je zaključio da Norveška treba da poveća ulaganja u svoju nacionalnu odbranu.

Švedski ministar odbrane Pol Džonson uputio je nedavno slično upozorenje građanima. Džonson je rekao da ratovi u Ukrajini i na Bliskom istoku pokazuju da je svet postao opasniji nego što je bio pre samo godinu dana.

- Ne može se isključiti oružani napad na Švedsku - rekao je Džonson.

NATO, podsetimo, planira od februara do maja vežbe na severu Evrope sa oko 90.000 vojnika, a scenario vojnih vežbi je ruski napad na teritoriju NATO odnosno na neku od zemalja članica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.