NOPS: Najviše će biti na šteti putnici sa zamenskim vaučerima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2020, 14:51

NOPS: Najviše će biti na šteti putnici sa zamenskim vaučerima

Ukoliko se problem sa licencama za turističke agencije ne reši, najveći gubitnici biće putnici koji imaju vaučere za zamensko putovanje, smatraju u Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije.

U saopštenju NOPS-a se navodi da ako agencije bankrotiraju, ova putovanja sigurno neće biti realizovana, a povrat novca na osnovu polisa osiguranja je takođe pod znakom pitanja, budući da su posledice vanrednog stanja uglavnom isključene kao osigurani slučajevi.

"U slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovakvog scenarija, ne pomažu ni nenaplative tužbe protiv agencija, koje propagiraju pojedina udruženja", navode iz NOPS-a i dodaju da one mogu samo stvoriti dodatne troškove putnicima.

Naglašavaju da je sada prioritet da se nađe rešenje koje će omogućiti agencijama da prežive, jer bi tako bili zaštićeni i potrošači, odnosno putnici sa zamenskim putovanjem. "Podržavamo sve napore da se reše problemi u ovoj oblasti, ali insistiramo da se razdvoji žito od kukolja i pomogne samo onima koji pomoć zaslužuju", navode iz NOPS-a.

Dodaju da se pitanje polisa osiguranja može rešiti tako da se cena određuje u skladu sa prometom, individualnom procenom rizika, a ne na osnovu nerealnih kriterijuma koji se nameću svima bez obzira na način poslovanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOPS: Ako agencije bankrotiraju, putnici neće dobiti ni zamenska putovanja, ni povrat novca

Izvor: Danas, 06.Nov.2020

Zamenska putovanja neće biti realizovana ukoliko turističke agencije bankrotiraju, a povrat novca na osnovu polisa osiguranja je pod znakom pitanja, upozorila je danas Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.