NOPS: Frikom obmanjuje potrošače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOPS: Frikom obmanjuje potrošače

BEOGRAD - Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) pozvala je danas potrošače na bojkot "Frikom" sladoleda zbog, kako se navodi, "prevarne i obmanjujuće marketinške kampanje u kojoj se potrošači pozivaju da kupuju te sladolede da bi učestvovali u nagradnoj igri, koja zapravo nije ni počela", što u "Frikomu" demantuju.

U saopštenju NOPS-a se ističe da se još uvek prodaju sladoledi sa štapićima koji su bili validni u prošlogodišnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nagradnoj igri "Frikoma" i koji ne važe u najavljenoj nagradnoj igri.

Treća godina zabluda zaredom

U tržišnoj inspekciji rečeno je Tanjugu da su dobili dopis NOPS-a u kome ta organizacija tvrdi da "Frikom" obmanjuje potrošače i u kome ih poziva na bojkot njihovih sladoleda i da će inspekcija, u skladu sa svojim nadležnostima, ispitati navode prijava.

U saopštenju NOPS-a se ističe da organizacijama potrošača, članicama NOPS-a, stižu mnogobrojni pozivi obmanutih potrošača koji su kupili sladolede sa dobitnim štapićima, ne znajući da su u pitanju štapići koji su bili validni u prošlogodišnjoj nagradnoj igri "Frikoma".

Oni tvrde da ta kompanija nije obavestila javnost da su u prodaji prošlogodišnji štapići, kao ni kako izgledaju novi.

Potrošači koji su kontaktirali "Frikom" da bi podigli nagradu, dobili su odgovor da su to nevažeći štapići, jer je nagradna igra završena, navodi se u saopštenju NOPS-a.

Dodaje se da i pored upozorenja koje su uputili "Frikomu", ta kompanija treću godinu zaredom nastavlja da dovodi potrošača u zabludu, "jer marketinška kampanja, svojim nedostatkom informacija ima zadatak samo da navede potrošače da kupuju te sladolede, a ne da učestvuju u nagradnoj igri."

NOPS je pozvao tržišnu inspekciju da zabrani sprovođenje marketinške kampanje i spreči dovođenje potrošača u zabludu, a sanitarnu i poljoprivrednu inspekciju da provere kada su proizvedeni "Frikom" sladoledi koji se trenutno nalaze u prodaji, kao i njihovu zdravstvenu ispravnost, jer na deklaraciji stoji samo krajnji rok upotrebe koji je na mnogim sladoledima nečitljiv.

Frikom: Bojkot neopravdan i zlonameran

U kompaniji "Frikom" Tanjugu je rečeno da je poziv NOPS-a na bojkot njihovih proizvoda neopravdan i zlonameran i da su u pozivu iznesene neistinite i neargumentovane tvrdnje, povodom aktuelne marketinške kampanje za Nagradnu Igru "Pažljivo ližite ".

"Frikom" je objavio pravila nagradne igre 1. aprila u dnevnom listu "Danas", nagradna igra traje od 1. maja do 15. septembra 2009. godine, kada će biti organizovano finalno javno izvlačenje, ističu u toj kompaniji.

Nagradna igra se sastoji iz dva dela- instant deo, po mehanizmu pronađi dobitni štapić ili omot korneta sa dva ista znaka, čime se odmah ostvaruje pravo na nagradu (od 1. maja do 31. avgusta ove godine) i finalnog javnog izvlačenja (od 1. maja do15. septembra) u kome mogu učestvovati svi nedobitni štapići i korneti poslati u koverti.

U završnom izvlačenju mogu učestvovati svi koji pošalju tri nedobitna štapića ili omota korneta ili kombinacija štapića i korneta.

Nedobitni štapići i korneti su svi koji nemaju dva istovetna znaka, čime je omogućeno da u finalnom izvlačenju učestvuju i sladoledi na štapiću koji imaju neku drugu oznaku ili blanko štapići i korneti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOPS poziva na bojkot Agrokorovog Frikoma

Izvor: Poslovna žena, 20.Maj.2009, 04:37

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) pozvala je danas potrošače na bojkot Frikom sladoleda (u vlasništvu hrvatskog Agrokora) zbog, kako se navodi, "prevarne i obmanjujuće marketinške kampanje u kojoj se potrošači pozivaju da kupuju te sladolede da bi učestvovali u nagradnoj ..

Nastavak na Poslovna žena...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.