NOLE ISPRED RAFE: Đoković prvi nosilac na Vimbldonu!

Izvor: Kurir, 18.Jun.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOLE ISPRED RAFE: Đoković prvi nosilac na Vimbldonu!

LONDON - Najbolje srpski teniser Novak Đoković postavljen je za prvog nosioca na trećem gren slemu sezone, Vimbldonu saopšteno je danas u Londonu.

Određivanje nosilaca na gren slemovima ne vrši se samo na osnovu ATP liste, već i po formuli i rezultatima igrača na travi. Formula po kojoj se dobijaju nosioci za Vimbldon - koristi se ATP lista od nedelje pre Vimbldona, bodovi na travi u poslednjih godinu dana, kao i 75 odsto bodova najboljeg turnira na toj podlozi tokom prethodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << godine.

Đoković je na osnovu toga postavljen za prvog nosioca, dok je drugi najbolji teniser sveta Španac Rafael Nadal. Britanac Endi Mari, koji je prošle godine osvojio Vimbldon, određen je za trećeg nosioca, iako je trenutno peti teniser sveta.

Đoković je izjavio da je iznenađen jer su ga organizatori ovogodišnjeg Vimbldona postavili za prvog nosioca.

"Iskren da budem malo sam iznenađen. Cenim čast koju su mi ukazali organizatori turnira. Uvek se trudim da pružim najbolje partije na Vimbldonu. Sanjao sam kako ga osvajam, uspeo sam 2011. Imao sam uspeha na tom turniru, mnogo finala i polufinala, moždo ja to uticalo na njihovu odluku", rekao je Đoković i dodao:

"Nadam se da ću i ove godine uspeti da dođem do finala. Motivisan sam jer ovo je najveći turnir u našem sportu".

U ženskoj konkurenciji za prvog nosioca određena je Amerikanka Serena Vilijams ispred Kineskinje Na Li. Jelena Janković je sedmi, a Ana Ivanović 11. nosilac.

Vimbldon startuje u ponedeljak, 23. juna. Đoković je prošle godine u finalu poražen od Marija.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.