NOĆNA MORA ZA SAD! Amerikancima stigla poruka iz Nemačke: POVUCITE SVOJE NUKLEARNO ORUŽJE IZ NAŠE ZEMLJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOĆNA MORA ZA SAD! Amerikancima stigla poruka iz Nemačke: POVUCITE SVOJE NUKLEARNO ORUŽJE IZ NAŠE ZEMLJE!

SAD bi trebalo da povuku nuklearno oružje sa teritorije Nemačke, rekao je predsednik frakcije Leve partije u Bundestagu Ditmar Barč.

- Mi smo protiv toga da američko nuklearno oružje ostane na nemačkoj teritoriji. Pitanje američkih vojnih baza takođe je kritično. Većina stanovnika Nemačke slaže se sa tim pristupom i stavom - istakao je Barč.

Nedavno su poslanici Levice Nemačke pozvali Vladu da povuče američke trupe iz zemlje, jer njihovo prisustvo povećava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tenzije u odnosima sa Rusijom.

- Američke trupe u kolonama se prebacuju iz jedne američke baze u drugu, približavajući se zapadnoj granici Rusije - navodi se u dokumentu, u koji je imala uvid televizija RT.

Poslanici smatraju da takva premeštanja krše duh "Sporazuma 2+4", ili, kako ga još nazivaju, "O konačnom regulisanju u pogledu Nemačke". Sporazum je zaključen 1990. godine između Istočne i Zapadne Nemačke, kao i između SSSR-a, Velike Britanije, Francuske i SAD. Otuda i formula "2+4".

U Sporazumu postoji odredba prema kojoj se strane trupe i nuklearno oružje neće razmeštati na teritoriji bivše Istočne Nemačke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.