NOĆAS SMO IZGUBILI NAŠEG BRATA Preminuo Saša Savić, vođa Noćnih vukova i nosilac četiri ordena

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2021, 10:26

"NOĆAS SMO IZGUBILI NAŠEG BRATA" Preminuo Saša Savić, vođa "Noćnih vukova" i nosilac četiri ordena

Saša Savić Švaba, vođa Noćnih vukova u Srbiji, preminuo u 44. godni

Saša Savić Švaba, vođa moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji, iznenada je preminuo od posledica infarkta u 44. godini.

- Noćas smo izgubili našeg Brata Sašu, predsednika Noćnih vukova Srbije, Večni mir i Carstvo Nebesko! - noćas je na svom Fejsbuk profilu napisao Slobodan Bašić Baki, jedan od istaknutijih članova kluba, koji se tako oprostio od svog vuka Švabe.

Mediji podsećaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je Saša u javnosti bio poznat kao veliki humanitarni radnik, patriota i organizator mnogih skupova srpsko-ruskog prijateljstva.

Ноћас смо изгубили нашег Брата Сашу, председника Ноћних Вукова Србије. Вечни мир и Царство Небеско!

Posted by Слободан Башић on Friday, April 23, 2021

Saša Savić, koji je bio rođen u Berlinu, a živeo u Nišu, (1977-2021) nosilac je i četiri ordena: Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije od 2014. godine; Ordena "Miloš Obilić" je dobio od balkanske kozačke jedinice Rusije pri ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva; "Vidovdanskog krsta drugog reda" koji se dodeljuje za humanitarni rad i pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji a koji mu je uručilo Udruženje ratnika policije, a nosilac i je ordena koji mu je dodeljen povodom 200 godina Georgijenskog krsta koji mu je, po sopstvenom priznanju, bio najdraži.

Uz blagoslov episkopa niškog Arsenija, prošle godine je u Nišu organizovao litije, kao vid podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji se borio za zaštitu svojih svetinja.

A post shared by Зоран Ђорђевић (@zoran__djordjevic)

Od Saše Savića se oprostio i Zoran Đorđević, bivši ministar za rad i aktuelni direktor Pošte Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.