NJIMA JE LAKO: U Srbiji poslodavci jure njih da im daju posao!

Izvor: Kurir, 27.Maj.2015, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJIMA JE LAKO: U Srbiji poslodavci jure njih da im daju posao!

Nije nikakva tajna da je programiranje zanimanje budućnosti, koje donosi velike prihode i lako se dolazi do posla. Međutim, od standardnih programera daleko bolje prolaze oni koji vešto barataju PHP jezikom, jer je upravo to ono što se danas najviše traži, ali i plaća.

Čekanje na birou rada ili javljanje na bezbroj konkursa sa kojih nikada ne dobijete odgovor nije nešto sa čime su upoznati majstori programskog jezika PHP. Ovo je jedno od najtraženijih i najbolje plaćenih zanimanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << današnjice, zato što je ovaj skriptni jezik izuzetno stabilan - i trenutno je peti najpopularniji programski jezik na svetu.

Plate PHP programera ne mogu da se porede sa srpskim prosekom, a često su i višestruko veće od običnih programera i divelopera. PHP se najčešće koristi za izradu dinamičnih web stranica i programiranje servera, a još jedna pogodnost koja mnoge privlači ovom jeziku jeste činjenica da je potpuno besplatan. Možete samo da prelistate oglase za posao, što domaće što strane, i odmah će vam biti jasno koliki je deficit dobrih PHP programera, i upravo zbog toga se sve više mladih zaljubljenika u kompjutere okreće upravo tome.

Sve što vam je potrebno da postanete PHP programer jeste vreme i resursi. Vreme je relativno i zavisi od čoveka do čoveka. Sve zavisi od vaše volje i želje za znanjem. Ne zaboravite samo da uporedo morate da učite i HTML i CSS. To znanje možete da steknete na razne načine, a evo i nekih preporuka:

Kupiti knjigu je dobar izbor. Kupovina knjige o programskom jeziku treba da predstavlja investiciju koja će vam se uskoro veoma isplatiti. Ovde i nije toliko bitan naslov, ni autor, bitno je da pokriva barem PHP verziju 5.0.

Raspitajte se o kursevima, seminarima i predavanjima. Ukoliko studirate, raspitajte se u studentskim organizacijama koje se bave IT-em. Možete i da pretražite web i da pronađete škole računara koje održavaju ovakve kurseve.

Budite u toku – učlanite se i priključite se na onlajn forume i diskusije. Pitajte, čitajte, učite od drugih i delite svoje iskustvo sa drugima.

Imaj u vidu da samo čitanje knjige, posećivanje predavanja i seminara vam neće mnogo pomoći. Rešenje i sami znate – vežba. Za početak, napravite jednostavnu aplikaciju koja vam procesira formular. Zatim napravite jednostavnu knjigu gostiju. A zatim rešite konkretan problem – pronađite nekoga kome treba web sajt i ponudite da mu to uradite besplatno.

(Blic/EPK)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.