NJIHOVE PESME PEVATE SVI: A da li ste znali da je ovaj KULTNI bend - iz Kikinde? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2017, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJIHOVE PESME PEVATE SVI: A da li ste znali da je ovaj KULTNI bend - iz Kikinde? (VIDEO)

Baš su bili hitovi...

Ko god je devedesetih u Srbiji slušao rokenrol, a ne dominantni turbo-folk i dens, pevušio je hit jednostavno nazvan "Pesma" po kom će ostati upamćen bend "Teatar" iz Kikinde.

 U pitanju je autorski indie-pop sastav koji iza sebe ima jedan studijski album snimljen u Budimpesti, a izdat '96. godine za "ITMM". Pored "Pesme" pamti se, recimo, i "Riba" koja je prva postala poznata široj javnosti.

Nedugo zatim, zbog situacije u zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a samim tim i u muzici, "Teatar" prestaje sa radom. Bend se reaktivirao deset godina kasnije, u podmlađenom sastavu.

Sasvim je sigurno da su Kikinđani bili i ostali jedna od većih misterija domaćeg rokenrola, bar od devedesetih naovamo. Podsetite se "Pesme":

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.