NJEGA TRAŽI POLICIJA: Ovo je fanatik koji je ubio prijatelja zbog pesme protiv Al Kaide!

Izvor: Kurir, 16.Mar.2015, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJEGA TRAŽI POLICIJA: Ovo je fanatik koji je ubio prijatelja zbog pesme protiv Al Kaide!

Verujemo da je Rešad Z. (18) uz pomoć svojih prijatelja koji su mu sredili lažne papire, odmah posle ubistva pobegao u inostranstvo“, kažu članovi porodice ubijenog Homajuna N. (31)

BEČ - Bečka policija objavila je fotografiju Rešad Z. (18), avganistanskog salafistae koji je 10. marta, ubio svog zemljaka Homajuna N. (31) u bečkom obrazovnom centru Zavoda za zapošljavanje (ArbeiterMarktService). Rešad Z. je posle ubistva pobegao sa mesta zločina, a policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za njim još uvek traga.

"Verujemo da je ubica uz pomoć svojih prijatelja koji su mu sredili lažne papire, odmah posle ubistva pobegao u inostranstvo“, kažu članovi porodice ubijenog.

Podsetimo, Homajun N. je među svojim zemljacima bio poznati pevač narodne muzike. Kao pripadnik šiita bio je primoran da upravo zbog Al kaide i ISIS napusti svoju zemlju i sa suprugom i dvoje male dece utočište potraži u Austriji. Jedan od njegovih prijatelja tvrdi da je Homujan N. ubijen zbog jedne svoje pesme.

"Homajun je napisao i pevao jednu pesmu koja govori protiv Al kaide i Islamske države (ISIS) i zbog toga je morao umreti“, kaže Homajunov prijatelj koji je insistirao na anonimnosti.

Homujan N. i njegov ubica Rešad Z. su se poznavali od ranije i zajedno su pohađali kurs nemačkog jezika. Prema rečima svedoka njih dvojica su se često svađali, ali niko nije očekivao tragičan ishod.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.