NIZAMA NIJE JEDINA! Da se zalediš - policajac komšiji davao podatke o zlostavljanoj ženi, on ih prosledio nasilniku

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2023, 10:02

NIZAMA NIJE JEDINA! Da se zalediš - policajac komšiji davao podatke o zlostavljanoj ženi, on ih prosledio nasilniku

Važno da se otkrije!

Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo je u decembru prošle godine optužnicu protiv policajca kojeg sumnjiči da je odao podatke o zlostavljanoj ženi komšiji, nakon čega je on te podatke prosledio nasilnom suprugu žrtve.

Kako stoji u optužnici, policajac je u septembru 2021. godine u 3.27 sati i u oktobru iste godine u 3.15 sati u Splitu, u prostorijama operativnog dežurstva na graničnom prelazu Luka Split, pretraživao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Registru informacije o zlostavljanoj ženi. Fotografisao ih je mobilnim telefonom i preko VatsApa poslao susedu. On je te podatke poslao svom prijatelju, nasilnom suprugu žene koja je od njega pobegla. Muž joj je potom slao poruke i pretio.

Tužilaštvo je, prema optužnici, za policajca tražilo osam meseci zatvora sa rokom provere od dve godine, što znači da neće u zatvor ako u tom razdoblju ne ponovi krivično delo. Takođe traže da plati 1.000 kuna troškova.

Prilikom ispitivanja policajac je sve priznao, ističući da je to učinio na molbu dugogodišnjeg prijatelja i komšije, stekavši utisak da se radi o sentimentalnim razlozima.

- Zlostavljanu ženu nikada nije video niti mu je poznato ko je ona. Komšija je izigrao njegovo poverenje. Izrazio je žaljenje zbog počinjenog. Zlostavljana žena je detaljno opisala celu hronologiju odnosa sa svojim suprugom, koji ju je tokom braka zlostavljao, a kojeg je napustila.

- U oktobru 2021. od jedne osobe na mobilni je primila fotografiju policijskog ekrana sa podacima iz evidencije MUP-a o njoj. Ujedno joj je muž zlostavljač uputio više poruka u kojima se poziva na podatke iz ove evidencije. Iz toga je zaključila da mu ih je prosledio neki policijski službenik pa je MUP-u uputila pritužbu - stoji u optužnici.

Komšija koji je prosledio informacije nasilnom suprugu kazao je da se sažalio nad njim jer mu se žalio na probleme u braku.

- Želeći da mu pomognem, samoinicijativno od svog prijatelja, policijskog službenika, sam zatražio podatke o ženi - rekao je on.

- Neistinito mu je prikazao da se radi o osobi s kojom je u ljubavnoj vezi pa ga samo zanima hoće li imati problema s njenim suprugom. Na njegovo insistiranje policajac mu je na kraju putem aplikacije VatsAp poslao fotografije podataka za imenovanu iz Središnjeg sastava MUP-a. Upozorio ga je na osetljivost takvih podataka i da ih nikome ne pokazuje. Međutim, on je suprugu protekom nekoliko dana u kafiću pokazao ove podatke, što je ovoga iznenadilo. Nije mu ih prosledio, već je to očito ovaj sam učinio te večeri. Nije znao da se radi o podacima koji su službena tajna i ceo ovaj postupak bio je nepromišljen i ne može da prestane da žali što je na ovakav način izneverio prijatelja - stoji u optužnici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

JOŠ JEDAN ŠOKANTAN SLUČAJ SARADNJE POLICIJE I NASILNIKA Policajac odao komšiji podatke o ZLOSTAVLJANOJ ŽENI, a ovaj ih prosledio njenom mužu

Izvor: Blic, 17.Avg.2023

Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo je u decembru prošle godine optužnicu protiv policajca kojeg sumnjiči da je odao podatke o zlostavljanoj ženi susedu, nakon čega je sused te podatke prosledio nasilnom suprugu žrtve.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.