NIŠTA OD PREKIDA VATRE: Ponovo napadnut Izrael, zavijaju SIRENE, izraelska vojska udarila TENKOVIMA na Hamas!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 19:43

NIŠTA OD PREKIDA VATRE: Ponovo napadnut Izrael, zavijaju SIRENE, izraelska vojska udarila TENKOVIMA na Hamas!

Za pet dana ubijena su 33 Palestinca i jedan Izraelac

Militanti u Gazi ispalili su danas raketu na južni Izrael, saopštila je izraelska vojska, dan nakon što je dogovoren petodnevni prekid vatre uz posredovanje Egipta. Sirene su se oglasile neposredno pre zalaska sunca u nekoliko gradova na jugu Izraela, čiji su stanovnici prebačeni u skloništa, oko 20 sati nakon što je primirje stupilo na snagu, prenosi Rojters.

Izraelska vojska saopštila je da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je jedna raketa ispaljena iz Gaze pala na otvoreno područje. Dogovor o primirju postignut je u subotu zahvaljujući posredovanju Egipta, čime je izbegnuta prekogranična eskalacija sukoba, u kojima su za pet dana ubijena 33 Palestinca i jedan Izraelac, dodaje Rojters.

Izraelska vojska saopštila je večeras da su njeni tenkovi izveli napade na dve posmatračke stanice koje pripadaju palestinskom Hamasu, kao odgovor na najnovije ispaljivanje rakete na jug Izraela.

Prošle noći, postignut je dogovor o prekidu vatre između Izraela i palestinskog Islamskog džihada, nakon pet dana borbi, navodi "Tajms of Izrael".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.