NIŠTA OD PISANJA ISTORIJE: Odloženo lansiranje rakete Space X u svemir, ovo je GLAVNI RAZLOG (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020, 22:05

NIŠTA OD PISANJA ISTORIJE: Odloženo lansiranje rakete Space X u svemir, ovo je GLAVNI RAZLOG (VIDEO)

Lansiranje je pokušano iz Nasinog svemirskog centra Kenedi na Floridi.

Kompanije Elona Muska trebalo je danas da ispiše stranice istorije, ali je lansiranje rakete "Falcon 9" odloženo zbog vremenskih uslova za subotu. Ovo je trebalo da bude istorijski let, pošto je ovo prvi put da neka privatna kompanija šalje astronaute NASA-e u svemir.

Raketa "Falcon 9" trebalo je da bude lansirana iz Nasinog svemirskog centra Kenedi na Floridi. Misija po imenu “Demo-2” bila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u pripremi četiri godine, a njen cilj je da Bob Benken i Dag Harli stignu na Međunarodnu svemirsku stanicu.

Dvojica astronauta bi trebalo po planu misije, pošto napuste Zemljinu atmosferu i uđu u svemir, provedu 19 sati “jureći” MSS, a trebalo bi dan posle u kapsuli da se spoje sa stanicom. Kada se dođe do spajanja, otvor od stanice otvoriće se dva i po sata kasnije.

NASA se okrenula privatnoj kompaniji kako bi "okončala američku zavisnost od ruskih Sojuz svemirskih letelica", koje su prevozile američke astronaute u svemir od kada su prizemljeni spejs-šatlovi 2011. godine.

Ovo je prva misija sa posadom koja je 100 odsto američka od prekida svemirskih šatlova 2011. godine posle 30 godina. Od tada samo su Rusi imali sredstva za svemirsko letenje i desetine astronauta iz Amerike i drugih zemalja leteli su na raketama Sojuz sa kosmodroma Bajkonur iz Kazahstana do Međunarodne svemirske stanice koja od 2000. godine stalno ima američku i rusku posadu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.