NIŠTA NIJE KAKO JE ZAMISLIO, KURTIJU SVI PLANOVI PROPADAJU: Amerikanci zahtevaju osnivanje ZSO

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 17:23

NIŠTA NIJE KAKO JE ZAMISLIO, KURTIJU SVI PLANOVI PROPADAJU: Amerikanci zahtevaju osnivanje ZSO

Specijalni izaslanik Stejt Departmenta kazao je da je osnivanje ZSO međunarodna obaveza Prištine.

Eskobar je istakao da je obaveza o formiranju Zajednice srpskih opština pravno obavezujuća i da Kurti odbijanjem da formira ZSO zapravo odbija evropski put.

"To je obaveza prema Srbiji, ali i prema Evropskoj uniji", poručio je Eskobar i dodao da mu nije jasno zbog čega Priština odbija da formira ZSO.

Naveo je da će SAD pomoći Prištini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da formiraju ZSO u skladu sa evropskim modelima.

Reagujući na izjave Kurtija da on samo poštuje vladavinu prava, Eskobar je rekao da vladavina prava podrazumeva i poštovanje Ustava, odluka suda i drugih obaveza.

On je istakao da funkcioneri Kurtijeve stranke ne treba da stavljaju u prvi plan oponiranje Beogradu, već privrženost evropskim vrednostima.

Eskobar je istakao da je sve što su SAD uradile poslednjih meseci bilo u korist Prištine, ali da je upotreba zgrada na severu KiM bila bespotrebna eskalacija u vreme povišenih tenzija, kao i da je to oštetilo odnose Prištine sa evroatlantskom porodicom.

Dodao je da će biti posledica ukoliko Priština bude nastavila da ignoriše zahteve po tom pitanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.