NIŠTA IM NIJE SVETO! Srpske povratnike na KIM opljačkali uoči Božića - Kurti ponovo primenjuje SILU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2024, 19:59

NIŠTA IM NIJE SVETO! Srpske povratnike na KIM opljačkali uoči Božića - Kurti ponovo primenjuje SILU (FOTO)

Još jedan u nizu incidenata

Tokom božićnih praznika u povratničkom selu Ljubožda u opštini Istok opljačkane su porodične kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Većina Srba iz tog metohijskog sela praznike je provela s rodbinom u centralnoj Srbiji, a po povratku je ustanovljeno je da su iz dve kuće ukradeni nameštaj, priključne poljoprivredne mašine i drva za ogrev.

- Reč je očito o organizovanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << akciji u kojoj je učestvovavalo više lica, a Srbi povratnici u Ljuboždi revoltirani su, ne samo činjenicom  da je oštećenim porodicama naneta velika materijalna šteta, već i time što se ovaj besprizoran i drzak napad dogodio u vreme najradosnijeg hrišćanskog praznika, kada su i Srbi i Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji upućivali isključivo poruke mira i tolerancije - navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije traže da provalnici budu najhitnije identifikovani i privedeni pravdi.

- Zahtevamo da provalnici budu najhitnije identifikovani i privedeni pravdi, jer u suprotnom ovaj incident biće još jedna potvrda da je na Kosovu i Metohiji u toku organizovana i iz Prištine inspirisana kampanja zastrašivanja i progona srpskog naroda, posebno povratnika kao najodetljivije kategorije - poručuju iz Kancelarije za KiM.

Jedan od oštećenih Žarko Zarić, nalazi se u pritvoru zbog "isfabrikovanih" optužbi da je učestvovao u zločinima tokom sukoba na Kosovu, te je, ističu, pljačka kuće Zarića je "so na ionako otvorenu ranu".

Srbija Danas\Novosti

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.