NISMO POZIVALI NA MRŽNJU I NEREDE, ALI... Oglasio se rođak ubijenog francuskog tinejdžera

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 09:07

"NISMO POZIVALI NA MRŽNJU I NEREDE, ALI..." Oglasio se rođak ubijenog francuskog tinejdžera

Francuski krivični zakon promenjen je 2017. godine kako bi se omogućila šira upotreba vatrenog oružja nakon što je policija navela da se suočava sa povećanim nivoom nasilja.

Rođak francuskog tinejdžera Naela M. koga je ubio policajac, rekao je da porodica nije želela da njegova smrt izazove nerede i da želi da se situacija smiri, ali je insistirao da zakon o primeni oružane sile u zaustavljanju vozila mora da bude promenjen.

Naela M. je policajac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ubio iz vatrenog oružja u utorak zbog toga što, navodno, nije zaustavio vozilo radi saobraćajne kontrole.

- Nikada nismo pozivali na mržnju ili nerede - rekao je Nahelov rođak za BBC.

Govoreći u blizini porodične kuće u Nanteru, predgrađu Pariza, rođak je ukazao da neredi širom Francuske koji traju pet dana, nisu u čast Naelu.

France teen's family say police use of lethal force must change https://t.co/kbHjJnuYhE

— BBC News (World) (@BBCWorld) July 2, 2023

Rođak je naglasio da je Naelova porodica pozvala na mirnu šetnju u znak sećanja na Naela, ali ne na nerede, nasilje i krađe.

Rođak ubijenog tinejdžera alžirskog i marokanskog porekla rekao je da francuske vlasti sada moraju da promene zakon koji dozvoljava policajcima da pucaju tokom zaustavljanja vozila.

Na policajcima je da ocene da li vozačevo odbijanje da se povinuje predstavlja rizik.

Gradonačelnik Nantera, Patrik Žari, zatražio je od stanovnika tog pariskog predgrađa da prenesu poziv porodice ubijenog 17-godišnjeg tinejdžera da se prekine nasilje i smiri situacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Porodica ubijenog tinejdžera: Nismo želeli da izbiju neredi, ali zakon mora da se promeni

Izvor: 24sedam.rs, 03.Jul.2023

"Nikada nismo pozivali na mržnju ili nerede", rekao je Naelov rođak

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.