NISMO PIGMEJSKE SVINJE! GRAĐANI NE ŽELE DA PRIME CEPIVO: Veliki protest protiv vakcine za koronu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Nov.2020, 01:24

"NISMO PIGMEJSKE SVINJE"! GRAĐANI NE ŽELE DA PRIME CEPIVO: Veliki protest protiv vakcine za koronu

Većina vakcina u Brazilu je obavezna

Više od 300 Brazilaca okupilo se u nedelju uveče na glavnoj trgovačkoj saobraćajnici Sao Paula u znak protesta zbog podrške guvernera države Žoaoa Dorija obaveznoj imunizaciji protiv kovida-19 i testiranju potencijalne vakcine koju je razvio kineski Sinovak.

Učesnici protesta nosili su transparente na kojima piše "Nismo pigmejske svinje", "Nećemo vakcinu", a mnogi učesnici nisu nosili zaštitne maske.

- Protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo autoritarnog kineskog ambasadora Žoaoa Dorije. Ovo se nigde u svetu ne dešava, čak ni u Kini - rekao je jedan od demonstranata.

Dorija je izjavio kako bi imunizacija trebalo da bude obavezna kada se patentira vakcina, što je u suprotnosti sa stavom predsednika Žaira Bolonara koji smatra da vakcinacija mora da bude dobrovoljna.

, poput vakcine protiv hepatitisa B koja se daje bebama.

U Sao Paulu vakcina kineske kompanije Sinovak se testira u sklopu treće faze kliničkog testiranja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.