NISMO MOGLI DA NE STANEMO U ODBRANU SRBA Putin razobličio licemerje Zapada na bombardovanju SRJ: SAD otvorile Pandorinu kutiju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 08:26

"NISMO MOGLI DA NE STANEMO U ODBRANU SRBA" Putin razobličio licemerje Zapada na bombardovanju SRJ: SAD otvorile Pandorinu kutiju (VIDEO)

Putin je kazao da su Borisa Jeljcina ismevali da je alkoholičar, ali da je bivši ruski lider dobro razumeo šta je Zapad uradio napadom na Srbiju.

Rusija nije mogla da ne ustane u odbranu Srbije tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji, izjavio je predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin, u intervjuu sa Takerom Kalrsonom koji je ceo svet iščekivao.

In his interview with @TuckerCarlson, Putin explains that the rift between the US and Russia began when Russia >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << voiced their support for the Serbs—a “special” and “close” nation that suffered so much for generations.

“There was a moment when a certain rift started growing between… pic.twitter.com/hQMJCSUQ4j

— Aleks Djuricic (@AleksDjuricic) February 9, 2024

- Čim su počela dešavanja u Jugoslaviji, Boris Jeljcin digao je glas u znak podrške Srbima; nismo mogli da ne stanemo u odbranu Srba,  jer su Srbi poseban i nama blizak narod, sa pravoslavnom kulturom. To je narod koji je patio generacijama - rekao je Putin komentarišući kako je NATO prekršio obećanje Rusiji da se neće širiti na istok, a što je u srži tekućeg konflikta s Ukrajinom

Kako je rekao, SAD su se uprkos tome odlučile na kršenje međunarodnog prava i bombardovanje Beograda.

- Time su SAD otvorile Pandorinu kutiju. Štaviše, šta je rečeno kada je Rusija protestovala i izrazila svoje negodovanje? Povelja UN i međunarodno pravo su zastareli. Sada se svi pozivaju na međunarodno pravo, ali su tada počeli da govore da je sve zastarelo - rekao je Putin.

Putin je kazao da su Borisa Jeljcina ismevali da je alkoholičar, ali da je bivši ruski lider dobro razumeo šta je Zapad uradio napadom na Srbiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.