NISMO IZVOR NON-PEJPERA I francuska ambasada u Prištini demantovala navode Kohe

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 13:10

"NISMO IZVOR NON-PEJPERA" I francuska ambasada u Prištini demantovala navode "Kohe"

Prethodno nemačka ambasada u Prištini demantovala postojanje non-pejpera

Posle nemačke, i francuska ambasada u Prištini negirala je danas da stoji iza takozvanog "non pejpera" po kome će se Beograd i Priština međusobno priznati.

Kako je ambasada objavila na Tviteru, Francuska i Nemačka nisu izvor takozvanog francusko-nemačkog non pejpera, koji je objavila prištinska Koha.

La France et l’Allemagne ne sont pas à l’origine du prétendu non-papier >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << franco-allemand publié aujourd’hui par Koha Ditore. Nous soutenons pleinement la médiation de l’UE et saluons les efforts entrepris en ce sens par le Représentant spécial chargé du dialogue Bg-Pr, M. Lajcak. pic.twitter.com/pDFi8McrZz

— France au Kosovo (@FranceauKosovo) April 27, 2021

- U potpunosti podržavamo posredovanje EU i pozdravljamo napore koje je u tom pravcu uložio specijalni predstavnik zadužen za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak - navela je ambasada na Tviteru.

Prištinska Koha objavila je danas da je u ponedeljak uveče primila nezvanični dokument koji su navodno pripremile Nemačka i Francuska i koji predstavlja zajedničku inicijativu o nastavku dijaloga koji bi trebalo da rezultira konačnim sporazumom.

U "non-pejperu" se, pored toga da bi Beograd i Priština trebalo da se priznaju, navodi da bi bio stvoren autonomni okrug severno Kosovo, a da bi Srpska pravoslavna crkva imala privilegovan status, dok bi Beograd bio u obavezi da ne blokira članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.