DOGOVOREN PREKID VATRE U KARABAHU! Azerbejdžan naneo ogromne gubitke, Jermeni položili oružje: Nismo imali izbora, morali smo pristati na RUSKI predlog

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2023, 11:40

DOGOVOREN PREKID VATRE U KARABAHU! Azerbejdžan naneo ogromne gubitke, Jermeni položili oružje: Nismo imali izbora, morali smo pristati na RUSKI predlog

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana potvrdilo je ovu vest.

Dogovoren je prekid vatre u Nagorno-Karabahu, preneli su pojedini mediji.

Jermeni u Nagorno-Karabahu pristali su na zahtev Azerbejdžana da prekinu borbe i predaju svoje oružje, javila je u sredu ruska novinska agencija Interfaks.

- Posredovanjem komande ruskog mirovnog kontingenta stacioniranog u Nagorno-Karabahu, postignut je dogovor o potpunom prekidu neprijateljstava od 13.00 sati 20. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2023. godine - objavio je Jedinstveni informativni centar nepriznate Republike Nagorno-Karabah.

Jermenski emiter Sputnik Armenia takođe je javio da je došlo do prekida vatre, prenosi Bild.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je potvrdilo da je došlo do sporazuma o prekidu vatre, javila je ruska agencija TASS.

Gotovo 100 ljudi je ubijeno, a više stotina je povređeno u Nagorno-Karabahu u napadu azerbejdžanskih snaga, izjavio je danas bivši šef regionalne vlade otcepljenog nepriznatog regiona Ruben Vardanjan, navodeći da je reč o "tipičnoj operaciji etničkog čišćenja".

Vardanjan je rekao za Rojters iz većinski jermenskog Nagorno-Karabaha da je Azerbejdžan pokrenuo "veliki rat", navodeći da svi to ignorišu i da o tome ćute i Rusija i Zapad.

Azerbejdžan je odbacio optužbe da je njegov cilj da etnički očisti Karabah i navodi da će zaštititi prava jermenskih civila u toj oblasti prema sopstvenom Ustavu.

Azerbejdžan je, međutim, saopštio da je odlučan da ukloni političke i vojne strukture iz otcepljenog regiona. Prethodno je ombudsman Nagorno-Karabaha saopštio da je poginulo sedam civila, uključujući dvoje dece, u azerbejdžanskom napadu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Prekid vatre u Nagorno-Karabahu: Jermeni položili oružje

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2023

Vlasti Nagorno-Karabaha pristale su da prekinu vatru, prenose ruski i jermenski mediji, pozivajući se na informativni centar Karabaha. Još uvijek nije poznat odgovor Azerbejdžana na ovaj postupak, kao ni da li će Baku prekinuti granatiranje Nagorno-Karabaha, koje je započelo juče.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.