NISAM DOBIO NIJEDAN ARGUMENT ZA FORMIRANJE ZSO Premijer lažne države nastavlja da prkosi Srbima, a nudi im OVU stvar

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2023, 19:23

"NISAM DOBIO NIJEDAN ARGUMENT ZA FORMIRANJE ZSO" Premijer lažne države nastavlja da prkosi Srbima, a nudi im OVU stvar

Kurti je rekao da se ne slaže sa trenutnom situacijom i da ne želi da Srbe na severu zamene Albanci.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je da veruje da je evropski predlog dobra osnova za sporazum sa Srbijom i da je spreman da razgovara o sporazumima postignutim u Briselu, ali je dodao da nije dobio nijedan adekvatan argument za formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom.

Kurti je za RTK2 dodao da "ne smatra potrebnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se pravi ZSO, ali da je spreman za razgovore o pravima nevećinskih zajednica".

Dodao je da se mora shvatiti da je veoma važno da oni koji žele više prava nego što im daje Ahtisarijev plan snose teret rasprave.

- Ahtisari je dobio Nobelovu nagradu za mir, šta bi dopunilo Ahtisarijev plan, koji su argumenti za njegove mane. Teret argumentacije treba da bude na onima koji zahtevaju nešto drugo ili nešto više - rekao je Kurti u intervjuu za RTK 2, koji će biti emitovan u nedelju uveče.

Govoreći o povratku Srba u institucije, posebno u policiju, On je najavio 123 projekta za mala preduzeća i start-ap, od kojih je 48 namenjeno srpskoj zajednici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.