NIS predstavio Izveštaj o održivom razvoju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS predstavio Izveštaj o održivom razvoju

Kompanija NIS svečano je danas predstavila Izveštaj o održivom razvoju za 2018. godinu, deveti po redu od početka izveštavanja 2011. godine. U Rektoratu Univerziteta u Beogradu javnosti su saopšteni poslovni rezultati i predstavljene aktivnosti NIS-a na polju održivog razvoja koje, kako ističu u ovoj kompaniji, sprovode sa rešenošću da podrže zajednicu u kojoj posluju, a naročito mlade kao nosioce budućeg razvoja.

Izveštaj o održivom razvoju, koji je u skladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vodećim GRI standardima u oblasti održivog poslovanja, verifikovala je nezavisna revizorska kuća "Ernst&Young". U izveštaju se navodi da je poslovni prioritet NIS-a u 2018. godini bio nastavak ulaganja u razvojne projekte, u koje je investirana ukupno 41 milijarda dinara, 55 odsto više nego godinu dana ranije. U projekte zaštite životne sredine uloženo je 320 miliona, dok je za realizaciju društveno odgovornih programa izdvojeno oko 408 miliona dinara. Neto dobit iznosti 25,1 milijardu dinara.

Kiril Tjurdenjev generalni direktor NIS-a kaže: " Mi u našoj kompaniji pokušavamo da se fokusiramo na investiranje u zajednicu, jer nam je važan ne samo održivi razvoj kompanije, već i cele zajednice. Stoga ulažemo mnogo napora, vremena i novca u razvoj zajednice u kojoj poslujemo. Ovi ciljevi su postavljeni u našu strategiju i naš ključni partner u njihovom ostvarivanju je Vlada Republike Srbije".

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je istakao da je ponosan što NIS kao jedna od najznačajnijih kompanija u energetskom sektoru Srbije ogromnu pažnju posvećuje održivom razvoju:

''Tu želim posebno da podcrtam da sam kao ministar zadovoljan uspesima i rezultatima koje postižemo kad je u pitanju povećanje učešća obnovljivih izvora energije u našoj ukupnoj potrošnji, ali da je pred nama ogroman prostor u kome moramo da budemo daleko uspešniji kada je energetska efikasnost u pitanju i stvaranju uslova u kojima će i Srbija biti društvo koje će energiju daleko kvalitetnije koristiti."

U Kapetan Mišinom zdanju održana je i panel diskusija pod nazivom "Ulaganje u mlade za održivu budućnost Srbije", na kojoj su učestvovali i ministri Slavica Đukić-Dejanović, Zlatibor Lončar i Mladen Šarčević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIS predstavio Izveštaj o održivom razvoju za 2018. godinu

Izvor: Danas, 12.Jun.2019

Kompanija NIS je u zgradi beogradskog Rektorata predstavila Izveštaj o održivom razvoju za 2018. godinu. Članak NIS predstavio Izveštaj o održivom razvoju za 2018. godinu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Za NIS je važan održivi razvoj i kompanije i zajednice

Izvor: B92, 12.Jun.2019

Beograd -- Kompanija NIS predstavila je danas deveti po redu Izveštaj o održivom razvoju za 2018. godinu...Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev poručuje da je za tu kompaniju važan ne samo njen održivi razvoj nego i održivi razvoj zajednice u kojoj radi..."Održivi razvoj za nas predstavlja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.