NIS-ova podrška zdravstvenim institucijama širom Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2019, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS-ova podrška zdravstvenim institucijama širom Srbije

Kompanija NIS će u okviru društveno odgovornog programa "Zajednici zajedno 2019" podržati 20 zdravstvenih ustanova širom Srbije i uložiti 116,5 miliona dinara, što je gotovo milion evra, u institucije u kojima se leče najmlađi.

Ustanove koje će NIS podržati u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Pančevu, Požarevcu, Zrenjaninu, Kikindi, Novom Bečeju, Srbobranu, Žitištu, Kanjiži i Plandištu izabrane su na konkursu, a o izboru projekata odlučivala je komisija sastavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od predstavnika Ministarstva zdravlja Srbije, lokalnih zajednica i kompanije NIS.

Na ovaj način NIS će pomoći rekonstrukciju i adaptaciju dečjih dispanzera, nabavku savremene medicinske opreme i aparata, kao i sanitetskih vozila za niz zdravstvenih ustanova u partnerskim opštinama i gradovima.

NIS je do sada u podršku ustanovama u kojima se leče najmlađi kroz različite programe investirala gotovo 100 miliona dinara.

Donirala je sredstva za nabavku savremenih aparata Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, Univerzitetskoj dečjoj klinici "Tiršova" u Beogradu, Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu i Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Ta kompanija je podržala i Hemato-onkološko odeljenje za dečje interne bolesti u Nišu, kao i Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić".

NIS već 11 godina realizuje program društvene odgovornosti "Zajednici zajedno" kroz koji unapređuje život stanovnika 13 gradova i opština u kojima kompanija posluje.

U saradnji sa lokalnim zajednicama, kompanija je realizovala više od 900 projekata vrednih više od milijardu dinara.

Ta sredstva uložena su u rekonstrukciju vrtića, parkova, igrališta i škola, opremanje školskih laboratorija i učionica, kao i realizaciju projekata iz oblasti obrazovanja i nauke, kulture, ekologije, sporta, javnog zdravlja i socijalne zaštite.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.