NIS investira 37,5 milijardi dinara u narednoj godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS investira 37,5 milijardi dinara u narednoj godini

U dalji razvoj svih poslovnih segmenata Naftne industrije Srbije biće naredne godine investirano 37,5 milijardi dinara, predviđa se Biznis planom za 2020. godinu koji je usvojio Odbor direktora NIS-a.

Najviše ulaganja biće realizovano u istraživanje i proizvodnju nafte i gasa, dalji razvoj prerađivačkih kapaciteta i modernizaciju maloprodajne mreže, saopšteno je iz NIS-a.

Prioritet u oblasti istraživanja i proizvodnje u narednoj godini biće dalja realizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << programa bušenja i geološko istražnih radova na profitabilnim projektima u Srbiji i inostranim koncesijama, kao i nastavak trenda uvećanja rezervi kompanije.

Kada je reč o preradi, u 2020. godini biće pušteno u rad postrojenje za duboku preradu sa tehnologijom odloženog koksovanja u Rafineriji nafte Pančevo, nakon čega će NIS dobijati veće količine najkvalitetnijih derivata, a započeće i proizvodnja novog proizvoda - koksa.

Osnovni pravac ulaganja u segmentu prometa naftnih derivata biće nastavak modernizacije maloprodajne mreže u Srbiji i regionu. Takođe, prioritet NIS-a u ovoj oblasti su i razvoj prodaje novog proizvoda, koksa, dalji razvoj prometa premijalnih goriva, kao i dodatnog asortimana.

U oblasti energetike, u 2020. godini biće finalizovana izgradnja i puštena u rad Termoelektrana-toplana (TE-TO) Pančevo, koju NIS realizuje u saradnji sa "Gasprom energoholdingom".

Ovaj projekat izuzetno je značajan za NIS jer će se u novoj elektrani proizvoditi toplotna i električna energija prvenstveno za potrebe Rafinerije nafte Pančevo, dok će deo proizvedene električne energije biti usmeren u energetski sistem Srbije.

U narednoj godini, NIS će nastaviti i sa procesom digitalizacije na svim nivoima kompanije i investirati u portfolio digitalnih projekata, čime se očekuju dugoročni efekti na pokazatelj EBITDA.

Takođe, u fokusu NIS-a biće dalja unapređenja u oblasti bezbednosti na radu i zaštite životne sredine kako bi se kompanija dodatno približila svom cilju u ovoj oblasti - radnim procesima bez povreda i negativnih uticaja na životnu sredinu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.