Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2019, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIN: Uhapšen uzbunjivač koji je dao informacije o umešanosti Stefanovićevog oca u trgovinu oružjem

Osobi koja je navodno novinarima dostavila podatke o tome da je otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Branko, umešan u trgovinu oružjem, određen je pritvor od 30 dana, piše nedeljnik NIN.

Reč je o IT stručnjaku A.O. u fabrici Krušik, koga tužilaštvo sumnjiči za odavanje službene tajne.

U Višem sudu u Beogradu NIN-u je potvrđeno da je Vanraspravno veće 27. septembra odredilo pritvor od 30 dana osumnjičenom i da se on trenutno nalazi u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Okružnom zatvoru u Beogradu.

Pritvor mu je, piše taj nedeljnik, određen po tri tačke - zbog opasnosti od bekstva, da ne ponovi krivično delo i da ne utiče na svedoke.

NIN navodi da javnost o tom slučaju nije obaveštena, kao i da je do "tajne akcije vlasti" došlo nakon objavljivanja teksta o trgovini oružjem na međunarodnom portalu Arms voč, kako bi se utvrdilo na koji su način kompromitujući dokumenti došli do novinara.

Portal "Arms voč" objavio je ranije da minobacačka municija iz Krušika, preko firme GIM i kompanija iz SAD odlazi u Saudijsku Arabiju, odakle nalazi put do terorista u Jemenu.

Taj portal je tvrdio da je u sve umešan i Branko Stefanović, otac ministra Nebojše Stefanovića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SzS: Režim zataškava aferu sa trgovinom oružja

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2019

Savez sa Srbiju (SzS) osudio je danas pokušaj zataškavanja afere sa trgovinom oružja u koju su, kako je naveo, upetljani ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i njegov otac..."Režim pribegava zastrašivanju, pritiscima i hapšenjima u maniru ogoljene diktature. Drastičan primer jeste...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.