NIKOLAIDIS POBEDIO KUSTURICU NA SUDU

Izvor: Kurir, 19.Jan.2012, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLAIDIS POBEDIO KUSTURICU NA SUDU

PODGORICA - Ustavni sud Crne Gore danas je ukinuo presudu Višeg suda od 6. juna 2009. godine, kojom su književnik Andrej Nikolaidis i nedeljnik Monitor, u kojem je tekst „Đavolji šegrt" objavljen 2004, bili kažnjeni sa 12.000 evra „na ime duševnih bolova, povrede ugleda, časti, slobode i prava ličnosti" tužioca reditelja Emire Kusturice

Nikolaidis i nedeljnik Monitor, prema odluci Ustavnog suda, neće platiti ovaj iznos i predmet je vraćen na ponovno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << suđenje.

"Crna Gora je počela da funkcikoniše kao istinska evropska država, kroz svoj Ustavni sud koji je u obrazloženju o ukidanju presude saopštio da ovim afirmiše slobodu govora i mišljenja.

Što se Kusturice tiče, očekujem da me nazove da dogovorimo modalitet kako da pare vrati građanima Bosne i Hercegovine koji su ih svojom beskrajnom dobrotom poslali meni, da bih platio presudu", izjavio je Nikolaidis.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.