NIKOLA VASIĆ: Ne sme NIKAD da se zaboravi šta se dogodilo 17. marta, važno je OČUVATI SEĆANJE na taj datum

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2024, 09:59

NIKOLA VASIĆ: "Ne sme NIKAD da se zaboravi šta se dogodilo 17. marta, važno je OČUVATI SEĆANJE na taj datum"

Prema njegovim rečima 17. mart “i dalje traje”.
Predsednik humanitarne organizacije "Kosovsko pomoravlje" Nikola Vasić kaže da je važno da se očuva sećanje na ono što se dogodilo 17. marta 2004. godine zbog čega su ove godine objavili knjigu “Metohijski sfumato” Dušice Filipović.
- Trudimo se da čuvamo sećanje na 17. mart. Naša organizacija svake godine povodom tog datuma napravi neku akciju. Prošle godine smo darovali 300 knjiga u Vitini koja je takođe stradala tog datuma. Ove godine izdajemo knjigu “Metohijski sfumato”, Dušice Filipović gde su svedočenja od 1999. pa naovamo. To je naš doprinos sećanju na taj pogrom - ističe Vasić.
Kaže da Parteš tada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.