NIKOLA ĆE VEČNO LETETI SA NAMA Misteriozna smrt mladog Srbina na Malti ostavila u šoku njegove prijatelje i saigrače iz tima

Izvor: Blic, 21.Nov.2017, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NIKOLA ĆE VEČNO LETETI SA NAMA" Misteriozna smrt mladog Srbina na Malti ostavila u šoku njegove prijatelje i saigrače iz tima

Detalji smrti mladog igrača američkog fudbala Nikole Stojanovića (29), Srbina koji se utopio na Malti, još su misterija. Njegov otac već nekoliko dana nalazi se u ovoj državi i čeka da preuzme sinovljevo telo kako bi mogao da ga sahrani u Srbiji.

Stojanović se, kako pišu lokalni mediji, udavio prošlog utorka kada je pokušao da se popne na jedan čamac u marini. On je samo sat vremena pre tragedije viđen u istoj marini, ali u pratnji policije.

Lokalni mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenose da se pretpostavlja da je mladić bio pod dejstvom alkohola.

- Malo pre sam se čuo sa Nikolinim ocem i stricem. Otac mu je i dalje na Malti, čeka telo. Ceo taj proces sa malteškom policijom sada već dugo traje, prošlo je već nedelju dana - kaže izvor "Blica" blizak porodici.

Kako kaže, on se nada da će se ovaj proces završiti za nekoliko dana kako bi Stojanovićevi roditelji mogli svog sina da sahrane u Srbiji.

Kako je tačno došlo do užasne tragedije za sada nije poznato. Nikola je na svom fejsbuk profilu redovno postavljao fotografije sa Malte i to baš marine u kojoj je njegovo telo pronađeno.

On je na svom profilu često pisao da je pogled na more upravo njegov pogled "iz kancelarije" u ovoj državi.

"Dok Plavi Zmajevi lete i Nikola će večno leteti sa nama"

Od Stojanovića, "Kiselog", kako su ga zvali, na svom sajtu oprostio se i beogradski klub američkog fudbala "Blue Dragons".

- Nikola je svim svojim srcem živeo za fudbal, zajedno sa nama, rame uz rame, branio je jarde na poziciji defanzivnog beka. Voleo je ovaj sport kako na terenu tako i van njega. Posvećen pisanju zalagao se da prenese svu svoju ljubav prema fudbalu kroz našu stranicu koju je vodio, i na kojoj je pisao. Danas, na našu ogromnu žalost mi pišemo umesto njega koji će večno da živi u srcima Plavih Zmajeva - piše u saopštenju ovog kluba.

Nikola Stojanović igrao je za "Blue Dragonse" od 2006. do 2008. godine. Zatim je 2009. bio deo Vrbas Hunters, a svoju karijeru od 2010. do 2013. godine nastavlja da gradi u timu Gorštaka (današnji Pirati).

On se 2017. godine vratio u "Blue Dragons", gde je u specijalnom timu odigrao svoju poslednju sezonu. Zatim je, svoju ljubav prema fudbalu preneo i na Maltu gde se, kako piše u saopštenju "Blue Dragons" sa velikim entuzijazmom zalagao za fudbal, i bio deo njihovog fleg tima.

- Ništa ne može zameniti prazninu koju je Kiseli ostavio onog dana kada nas je napustio. Napustio nas je prepoznatljiv osmeh u timu, koji je uvek bio spreman da uveseli pomogne i učini sve da tim napreduje. Kako na terenu, tako i van njega borio se da uzdigne naš tim. Od tog kobnog dana, danas i svaki naredni, sve dok Plavi Zmajevi lete i Nikola će večno leteti sa nama - piše u saopštenju ovog kluba.

Žaljenje je izrazio i trener "Blue Dragonsa" Džejms Fajed.

- Kiseli je bio poseban mladić i na terenu i van njega. Veoma su me potresle ove tragiče vesti. Otišao je prerano. Jedan od najboljihigrača u Evropi na svojoj poziciji. Voleo je sport, voleo je da igra i piše i uopšte da bude deo svega toga. Zaista će nam nedostajati - rekao je Džejms Fajed, kako je preneo američki sajt posvećen ovom sportu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.