NIKO SE POSLE 20 GODINA ZATVORA NIJE VRATIO NORMALAN Toma Fila o daljim sudbinama Koste Kecmanovića i Uroša Blažića

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 16:02

"NIKO SE POSLE 20 GODINA ZATVORA NIJE VRATIO NORMALAN" Toma Fila o daljim sudbinama Koste Kecmanovića i Uroša Blažića

Fila smatra i da je povećanjem broja policajaca u školama i na javnim mestima povećana bezbednost.

Advokat, Toma Fila, izjavio je danas da se niko od onih koji su bili na izdržavanju kazne od 20 godina nije vratio "normalan i dobar", odnosno "upotrebljiv za život", prenosi Tanjug.

Na pitanje ima li pravnog osnova da nikada ne izađu na slobodu Kosta Kecmanović (13), počinilac ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i Uroš >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Blažić (21), koji je ubio ljude kod Mladenovca i Smedereva, Fila je objasnio da je Kosta Kecmanović krivično neodgovoran, dodajući da prema njemu mogu da budu primenjene psihijatrijske mere, te da bude izolovan, ako se utvrdi da je neuračunljiv.

- U suprotnom ide kući, ali ja mislim da se to suprotno neće desiti - rekao je Fila.

Govoreći o Urošu Blažiću, Fila precizira da on još nema 21 godinu, te da ne zna kako bi on mogao da "ne izađe nikada na slobodu".

- Ja znam mnogo ljudi koji su dobili 20 godina umesto smrtne kazne. U moje vreme, to je bila najveća kazna. Nijedan od njih se nije vratio normalan i dobar. Dobar, upotrebljiv za život - rekao je Fila i dodao da su zbog toga uvedena savetovališta i sistem za rehabilitaciju.

Kako kaže, nemoguće je predvideti šta će se dešavati nakon izdržane kazne i da bi ta osoba morala da izvrši neko krivično delo da bi sud mogao da donese odgovarajuću odluku.

- Taj policajac mora da bude aktivan unutra i da mu deca veruju, da se njemu žale, kao što idu od psihologa. Verujem da će to biti dobro rešenje - zaključio je Fila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.