NIKO NEĆE ZAUSTAVITI INTEGRACIJU SRPSKE I SRBIJE Dodik poslao JASNU PORUKU Sarajevu, a onda progovorio o ETNIČKOM ČIŠĆENJU Srba

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2019, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NIKO NEĆE ZAUSTAVITI INTEGRACIJU SRPSKE I SRBIJE" Dodik poslao JASNU PORUKU Sarajevu, a onda progovorio o ETNIČKOM ČIŠĆENJU Srba

Grmelo na Kočićevom zboru.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da niko neće zaustaviti narodnu integraciju Republike Srpske i Srbije.

Dodik je to rekao na 54. Kočićevom zboru u Stričićima na Manjači i naveo da je prošlo vreme strahovanja od visokih predstavnika i rigidne međunarodne zapadne zajednice.

On je istakao da Srbija i Republika Srpska bez oklevanja pokazuju svoju saradnju na najbolji mogući način.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbija je u poslednje dve godine dala Republici Srpskoj bespovratno 32 miliona evra za različite infrastrukture projekte širom Srpske - rekao je Dodik i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za tu pomoć.

Prema njegovim rečima, RS i u opštinama u Federaciji BiH, koje su većinski naseljene srpskim stanovništvom, Srbija gradi bar po jedan objekat, što je želja predsednika Vučića da Srbija na taj način bude prisutna i na ovim prostorima.

Govoreći o obeležavanju 54. Kočićevog zbora, u čast narodnog tribuna Petra Kočića, Dodik je rekao da su ovo dani u kojima se Srbi okupljaju da bi obeležili osnovne ideje slobode, što je, kako je rekao, ključna reč srpske istorije.

- U potpunosti shvatam Kočića tek sada kada sam otišao u Sarajevo ovih 10 meseci i koliko je aktuelno i danas njegovo poimanje i prikaz položaja koji se ničim nije suštinski promenio, osim što su sada neke druge ličnosti na istorijskoj sceni - rekao je Dodik.

On je dodao da su Srbi davno naučili da samo gde imaju svoju državu imaju i slobodu, a ako nemaju državu onda im se desi Jasenovac ili etničko čišćenje koje se desilo u Hrvatskoj i značajnom delu Federacije BiH.

Kako je ocenio, Srbi u Hrvatskoj su danas izloženi maltretiranju i diskriminaciji, koja je "sistematska i zadojena u nameri da se i ono malo Srba što ih je ostalo etnički očisti", što se, kako je naveo, nedavno moglo videti i u Kninu.

BONUS VIDEO: Srpski vojnici prikazali novu opremu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.