NIKO NEĆE DA SAHRANI NAVALJNOG Većina pogrebnih preduzeća odbila da organizuje sahranu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 15:53

"NIKO NEĆE DA SAHRANI NAVALJNOG" Većina pogrebnih preduzeća odbila da organizuje sahranu

ŠOK!

Ruske vlasti su predale telo preminulog lidera opozicije Alekseja Navaljnog njegovoj majci, ali sada je problem gde ga sahraniti, kako tvrde njegovi saradnici.

Portparolka Navaljnog Kira Jarmuš je u subotu rekla da je njegovo telo predato majci Ljudmili, dodajući da će datum sahrane biti naknadno određen.

Alexey's body was handed over to his mother. Many thanks to all those who demanded this with us.

Lyudmila Ivanovna is still in >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Salekhard. The funeral is still pending. We do not know if the authorities will interfere to carry it out as the family wants and as Alexey deserves. We…

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 24, 2024

- Ne znamo da li će vlasti da se mešaju u sprovođenje sahrane na način na koji to porodica želi i na koji Aleksej zaslužuje. Hvala svima koji su insistirali na ovom zahtevu sa nama - navela je Jarmuš na platformi "X" (Tviter).

Izgleda je ipak došlo do očekivanih prepreka, jer su Navaljnijevi saradnici suočeni sa problemom nakon što je više pogrebnih preduzeća u zemlji odbilo da organizuje sahranu. Jarmuš je rekla da su pogrebna preduzeća u Rusiji odbila da organizuju ceremoniju poslednjeg ispraćaja Navaljnija.

Jarmuš je rekla da su saradnici preminulog opozicionara dugo tražili gde će organizovati sahranu i da su kontaktirali "većinu" pogrebnih preduzeća i sala za sahranu.

Since yesterday we have been looking for a place where we can organize a farewell event for Alexey. We have called most of the private and public funeral agencies, commercial venues and funeral halls.

Some of them say the place is fully booked. Some refuse when we mention the…

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 27, 2024

- Od juče tragamo za mestom na kojem bi mogli da organizujemo ceremoniju ispraćaja za Alekseja. Pozvali smo većinu privatnih i javnih pogrebnih preduzeća, komercijalnih lokacija i sala za sahranu. Neki su nam rekli da je njihov prostor potpuno rezervisan, drugi su odbili kad pomenemo prezime Navaljni. Na jednom mesto nam je rečeno da je pogrebnim preduzećima zabranjeno da rade sa nama. Nakon dana pretrage još nismo našli salu za oproštaj - navela je Jarmuš na "X".

An investigator called Alexey’s mother an hour ago and gave her an ultimatum. Either she agrees to a secret funeral without a public farewell within 3 hours, or Alexey will be buried in the colony. She refused to negotiate with the IC, as they are not authorised to decide how and…

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 23, 2024

Jarmuš je prošlog petka objavila na "X" da je "istražitelj pozvao Aleksejevu majku pre sat i postavio joj ultimatum: ili će pristati na tajnu sahranu bez javnog opraštanja za tri sata, ili će sahraniti Alekseja u (zatvorskoj) koloniji".

- Odbila je da pregovara sa IC, jer oni nisu ovlašćeni da odlučuju kako i gde će njen sin biti sahranjen - napisala je Navaljnijeva saradnica, dodajući da majka insistira da vlasti dozvole sahranu i memorijalnu službu u skladu sa običajima.

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.