NIKO NE ZNA NJEGOVO POREKLO: Misteriozni monolit koji je nestao u Americi pojavio se nadomak Srbije (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 20:22

NIKO NE ZNA NJEGOVO POREKLO: Misteriozni monolit koji je nestao u Americi pojavio se nadomak Srbije (FOTO/VIDEO)

Misteriozni monolit je primećen u Rumuniji

Svet je prošle nedelje zapanjio prizor iz Jute, gde je usred pustinje uočen neobični monolit, koji je ubrzo ponovo nestao. To ne bi bilo toliko čudno, da jedan nije sada primećen i u Rumuniji.

Neobična struktura, visoka oko četiri metra, uočena je na severoistoku zemlje kod grada Pjatra Njamca, na obližnjem brdu Doamnej.

Nalazi se nedaleko od poznate tvrđave Petrodava, najstarijeg istorijskog lokaliteta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Pjatru Njamcu. Veruje se da su ovo dačansko utvrđenje srušili Rimljani.

@joerogan remember that monolith found in Utah? Similar one found all the way in Romania. pic.twitter.com/ivXQbU7Wyn

— Sawyer (@Sawwyers) November 28, 2020

I ovaj monolit podseća na onaj u Juti.

- Počeli smo da istražujemo čudnu strukturu monolita. Nalazi se na privatnom zemljištu, tako da ne znamo ko je vlasnik te skulpture. Nalazi se i na zaštićenom i arheološkom području. Ukoliko je neko hteo nešto ovde da postavi, morao je prvo da dobije dozvolu nadležnih institucija“, naveli su iz Zavoda za očuvanje kulturnog nasleđa tog rumunskog grada.

Oba monolita su misterioznog porekla i namene.

Podsetimo, zvaničnici američke savezne države Juta saopštili su da je nestao misteriozni metalni monolit koji je primećen prošle nedelje u zabačenom delu pustinje na jugoistoku te države na severozapadu SAD.

Kancelarija lokalne teritorijalne uprave saopštila je da ima verodostojne izveštaje u kojima se navodi da su "nepoznati počinioci" uklonili monolit, a na društvenim mrežama se šire fotografije na kojima se pored stena vide i manji komadi metala.

Mysterious monolith disappears from Utah desert https://t.co/4yZDSdePtl pic.twitter.com/TsE3VBbt7e

— New York Post (@nypost) November 29, 2020

Otkako je prvi put primećen 18. novembra, ovaj metalni monolit visine oko 3,7 metara neprekidno raspaljuje maštu, a u javnosti se sve više nagađa i spekuliše šta on predstavlja i kako se našao u pustinji.

Misteriozni metalni monolit prvo je uočila posada jednog helikoptera koji je pratio kretanje i prebrojavao grla u velikom stadu ovaca koje je bilo u migraciji u tom delu Jute.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.