NIKO NE MOŽE DA PREKRAJA ISTORIJU Kurtiju bride uši! Viola posetila KiM pa rekla nešto što se Aljbinu neće svideti

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2024, 18:09

"NIKO NE MOŽE DA PREKRAJA ISTORIJU" Kurtiju bride uši! Viola posetila KiM pa rekla nešto što se Aljbinu neće svideti

Viola posle sastanka sa Srbima poslala jasnu poruku Kurtiju.

Poslanica EU i stalni izvestilac za tzv. "Kosovo" Viola fon Kramon pozvala je danas Prištinu da počne da primenjuje isti pristup prema svim građanima na KiM.

Ona je na konferenciji za medije na kraju četvorodnevne posete Kosovu i Metohiji izjavila da je, nakon razgovora sa Srbima u Gračanici, došla do saznanja da se na njih vrši stalan pritisak optužbama za navodne ratne zločine koje su počinili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom sukoba na KiM 1999. godine.

- Dragiša Milenković je u zatvoru, priveden je bez dokaza i samo na osnovu izjave jednog svedoka. Mislim da to nije u skladu sa zakonom i zato sam i pomenula ovaj slučaj. Kritično je to što 25 godina nakon sukoba, taj čovek koji je sve vreme živeo na Kosovu, bude sada zatvoren. On je u pritvoru i to mi ne liči na vladavinu prava - rekla je Viola fon Kramon.

Viola je prethodno posetila Gračanicu i poručila da je to "nesporno SPC" i da niko ne može da prekraja istoriju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.