NIKO GA NIJE OČEKIVAO, ALI ON SE IPAK POJAVIO: Uprkos saveznoj istrazi bio rame uz rame sa Bajdenom na ceremoniji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021, 20:44

NIKO GA NIJE OČEKIVAO, ALI ON SE IPAK POJAVIO: Uprkos saveznoj istrazi bio rame uz rame sa Bajdenom na ceremoniji!

Hanter Bajden je priznao da je protiv njega pokrenuta istraga

Hanter Bajden, sin Džozefa Bajdena koji je danas postao 46. predsednik SAD, prisustvovao je ceremoniji inauguracije uprkos saveznoj istrazi koja se vodi protiv njega zbog sumnjivih transakcija u inostranstvu, između ostalog u Kinu i drugim zemljama.

Bajden mlađi na inauguraciju je došao u pratnji supruge i maloletnog sina, koji je u jednom trenutku čak i zaplakao kada je Džo Bajden izašao na binu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

, ali je rekao da je sve svoje poslove vodio legalno, prenosi Foks njuz.

- Ovu stvar shvatam veoma ozbiljno, ali sam uneđen da će profesionalan i objektivan pregled ovog pitanja pokazati da sam svoje poslove obavljao legalno i na odgovarajući način - rekao je on svojevremeno.

Hanterovi poslovi u inostranstvu i moguća umešanost njegovog oca u njih bila je predmet predsedničke kampanje 2020. godine, a nakon što je otkriveno da su sa njegovog laptopa slati mejlovi jednoj kineskoj kompaniji.

Kada sa novom administracijom dođe i novi glavni tužilac, verovatno sudija Merik Garland koga je Bajden predložio, i dalje će morati da se obavi saslušanje, a portparol Odbora za pravosuđe u Senatu Lindzi Grejam smatra da će se na slušanju najverovatnije baviti istragom protiv Hantera Bajdena.

Sa druge strane nova portparolka Bele kuće Džen Psaki rekla je da se ni sa jednim kandidatom za generalnog tužioca u Senatu neće raspravljati o Bajdenovom sinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.