Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2021, 12:27

NIKAKO NE POKUŠAVAJTE: Mladiću (31) "balkoniranje" došlo glave, lekari mu se bore za život (VIDEO)

Hitne službe provele su gotovo 40 minuta stabilizujući povređenog muškarca

Mladi Britanac (31) bori se za život nakon što je razbio glavu prilikom pokušaja da skoči sa balkona u bazen u Španiji. Muškarac (31) razbio je glavu kada je skočio sa trećeg sprata apartmana u San Pedru de Alkantari, u blizini popularnog turističkog odmarališta Marbelja.

Incident se dogodio u ponedeljak oko 19 sati, a čovek se trenutno nalazi u bolnici u ozbiljnom stanju, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rečima medicinara. Kaže se da je hitno prebačen u bolnicu s teškom povredom glave i oštećenjem unutrašnjih organa, kao i sa višestrukim prelomima.

Lokalni izveštaji kažu da je pokušao da uskoči u bazen ispod trećeg balkona tokom zabave sa prijateljima, prakse poznate kao "balkoniranje". Malagaški list "Sur" saopštio je da je promašio vodu i umesto toga udario u suncobran pored bazena pre nego što se srušio na zemlju.

na mestu događaja pre nego što ga je Hitna pomoć odvela u bolnicu Kosta del Sol, udaljenu 20 minuta vožnje. Nakon toga je prebačen u drugu bolnicu u Malagi i primljen na intenzivnu negu.

"Balkoniranje" je termin koji se daje praksi u kojoj osoba pokušava da se popne na balkon iz jedne sobe u drugu, ili pokušava da skoči i zaroni u bazen ispod. To je postala uobičajena praksa posebno na destinacijama za odmor poput Španije, pri čemu su lokalne vlasti nekoliko puta izdavale upozorenja. Španska policija je 2019. godine izrekla novčane kazne trojici turista u Magalufu nakon što su sa balkona skakali u bazen.

Kazne se kreću između 530 i 1.300 funti, a mogu se odnositi i na svakog ko podstakne prijatelja da proba "balkoniranje". Iste godine mladi Britanac Fredi Pring (20) poginuo je nakon pada sa balkona Magalufa tokom odmora sa drugarima.

Jedan ragbista je pronađen kako leži na zemlji na ivici smrti u blizini duvanske radnje nakon pada sa drugog sprata hotela Vejv Haus. Uprkos naporima policije i hitnih službi, preminuo je na mestu događaja.

Prošle godine je još jedan Britanac poginuo kada je pao sa sedmog sprata hotela u Marbelji, ubivši još jednog lokalca na zemlji. Pedesetogodišnjak je pao iz luksuznog hotela na Kosta del Solu i ubio 43-godišnjeg Španca koji je pio piće na donjoj terasi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.