NIKADA NEĆEMO ODUSTATI Prva reakcija Beograda nakon sastanka s predstavnicima Kvinte: Činimo sve da ovakvo ponašanje Kurtija zaustavimo

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2024, 21:13

"NIKADA NEĆEMO ODUSTATI" Prva reakcija Beograda nakon sastanka s predstavnicima Kvinte: "Činimo sve da ovakvo ponašanje Kurtija zaustavimo"

Teška vremena i veoma težak sastanak.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je večeras da nikad težem sastanku nije prisustvovao nego što je bio današnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora zemalja Kvinte, kao i da je svima u prostoriji bilo jasno da je za trenutnu situaciju u južnoj srpskoj pokrajini glavni krivac Aljbin Kurti.

On je nakon sastanka Vučića sa ambasadorima u Predsedništvu Srbije rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je tzv. uredba o platnom prometu, koja će sutra stupiti na snagu, još jedan nasilni akt koji je direktno usmeren na opstanak srpskog naroda.

- Predsednik Vučić je vodio suštinski važne odgovorne razgovore sa ambasadorima Kvinte, i sutra će imati brojne razgovore koji se odnose na to. Činimo sve da ovakvo ponašanje Kurtija zaustavimo. Odluke ćemo donositi strpljivo i mudro imajući na umu dugoročni cilj. -rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je dodao da će se narednih dana Vučić obratiti javnosti u vezi ove teme i u vezi odluke o ukidanju dinara.

- Srpski narod treba da zna da ima iza sebe Srbiju i predsednika Vučića i nikada nećemo odustati od svoga naroda i borićemo se za zaštitu njihovih prava, jer Srbi imaju prava na Kosovu i Metohiji da žive, opstaju, imaju svoju budućnost, platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati. - naglasio je Petković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.