NIJEDAN DEO ZEMLJE NIJE SASVIM SIGURAN: Dr Kon o novim žarištima u Srbiji, saopštio JEDNU OHRABRUJUĆU VEST

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 16:21

NIJEDAN DEO ZEMLJE NIJE SASVIM SIGURAN: Dr Kon o novim žarištima u Srbiji, saopštio JEDNU OHRABRUJUĆU VEST

Kon je preporučio građanima da poštuju mere i nose maske.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je epidemiološka situacija sa korona virusom u Srbiji takva da za nijedan deo zemlje ne može da se kaže da je siguran, što se pokazalo i otvaranjem novih žarišta.

Kon je za televiziju "Pink" rekao da se nakon svega što smo u dosadašnjem toku epidemije prošli može reći da je porastao kolektivni imunitet na koronavirus.

On je naveo da je stopa kolektivnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imuniteta na koronavirus po završetku vanrednog stanja u Srbiji bila 6,4 odsto a da nakon povećanja broja slučajeva nakon popuštanja mera taj procenat najverovatnije iznosi preko deset odsto.

- To uopšte nije malo - rekao je Kon i dodao da se može očekivati da će se porast broja zaraženih koronavirusom dešavati i ubuduće, nakon popuštanja mera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.