NIJE ŠPIRITUS Danica Grujičić otkrila PRAVI razlog masovnog trovanja dece: Odgovoran je organizator

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 10:40

NIJE ŠPIRITUS Danica Grujičić otkrila PRAVI razlog masovnog trovanja dece: "Odgovoran je organizator"

Za pomoć se obratilo 28 ljudi

Mladi koji su se 15. februara otrovali u jednom beogradskom noćnom klubu, otrovali su se etanolom, a ne špiritusom, kako se ranije mislilo, izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić i dodala da nije bilo nikakvih psihoaktivnih supstanci, već je reč o teškom trovanju alkoholom.

Ona je rekla da organizatora zabave smatra odgovornim za ono što se desilo.

- Lično smatram odgovornim organizatora. Morali su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na ulazu da provere lične karte. Da li se to radi, koliko se poštuje, kako napraviti kontrolu, to prelazi nadležnosti Ministarstva zdravlja - istakla je Grujičić za TV Blic, preneo je Tanjug.

Dodala je da misli da bi organizator trebalo da završi u zatvoru, a da se klub u kome se trovanje desilo, zatvori.

Ona je ispričala da se za pomoć zbog trovanja obratilo 28 ljudi, od kojih je samo dvoje odraslih, a svi ostali su maloletnici, da je na lečenju je zadržano njih 12, što, kako je rekla, znači da su imali teško trovanje etanolom.

- Nije tu bilo nikakvih drugih psihoaktivnih supstanci, to nisu deca koja su se drogirala. Izgleda je neko sipao medicinski alkohol u tu flašu, a to je samo po sebi zločin - rekla je ministarka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Grujičić o trovanju dece alkoholom: Neko je sipao medicinski alkohol u flaše

Izvor: Danas, 21.Feb.2024

Deca koja su se 15. februara otrovala u jednom beogradskom noćnom klubu, otrovali su se etanolom, a ne špiritusom, kako se ranije mislilo, izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić i dodala da nije bilo nikakvih psihoaktivnih supstanci, već je reč o teškom trovanju alkoholom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.