NIJE SPAS U POLICIJSKOM ČASU: Dr Kon otkrio koja je najvažnija preventivna mera protiv korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 23:20

NIJE SPAS U POLICIJSKOM ČASU: Dr Kon otkrio koja je najvažnija preventivna mera protiv korone

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon istakao je večeras da situacija sa korona virusom u našoj zemlji nije dobra.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da trenutna epidemiološka situacija nije dobra, i da je uglavnom vanredna, a u delovima gde nema mesta za smeštaj, postaje povremeno i katastrofalna.

- Na nižim smo brojkama nego što su bile, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali to ne znači da je situacija bolja. Na intenzivnoj nezi polako postaje katastrofalna situacija. Neke bolnice smo pokušali da prebacimo opet u ne-kovid sistem, ali u ovom trenutku to postaje nemoguće. Sutra će ministar sa direktorima kovid bolnica držati sastanak šta prelazi u kovid sistem - kazao je Kon.

Navodi da se pričalo o opštim merama zaštite toliko dugo, ali da distanca, maske, dezinfekcija ruku nisu urodili plodom.

- Nama se situacija pogoršava, ali je uspon nastao posle sretenjskih praznika. Još od 25. januara kreće blag, ali stalni uspon. Prvi put je jasno rečeno 18. februara da moramo ozbiljno da pooštrimo mere - kazao je Kon.

Ono što je veoma ohrabrujuće, kaže Kon, jeste da broj obolelih ne raste iz dana u dan.

- Najvažnije je da se shvati da je medicinski deo Kriznog štaba tražio da bude otvoreno samo za namirnice, apoteke i za gorivo, a da sve bude zatvoreno tokom vikenda. Nikada posebno nismo naglašavali policijski sat - istakao je Kon i naglasio da najvažnija preventivna mera nije zatvaranje, već vakcinacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZADUŠNICE MOGU BITI KOBNE PO BROJKE: Masovno okupljanje ljudi na grobljima sutra može izazvati pravu KOVID BOMBU

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021, 09:58

Epidemiolog Žarko Ranković, član niškog gradskog štaba za vanredne situacije, kazao je da su razmatrali uputstva za zadušnice...Ono o čemu se uveliko razmišlja kao mogućem problem po dalji razvoj epidemiološke situacije jeste okupljanje na grobljima širom Srbije u subotu...Pokrajinski sekretar...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.