NIJE POZVAN: Umesto na Mekejnovu sahranu, Tramp otišao na golf

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2018, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIJE POZVAN: Umesto na Mekejnovu sahranu, Tramp otišao na golf

Mekejnova porodica jasno je stavila do znanja da ne želi Trampa ni na jednom komemorativnom skupu u zemlji

Predsednik SAD Donald Tramp je otišao u Nacionalni golf klub u Sterlingu u vreme kada se u Vašingtonu održavala sahrana senatora Džona Mekejna, piše AP. Bela kuća nije objasnila da li je Tramp igrao golf ili je gledao sahranu sa malih ekrana.

Pročitajte i:

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp nije pozvan na službu u vašingtonskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nacionalnoj katedrali, kojoj, međutim, prisustvuju njegova kćerka i zet Ivanka Tramp i Džared Kušner, a koji su savetnici u Beloj kući, kao i drugi članovi Trampove administracije.

, koji traju već pet dana, jer je Tramp često kritikovao senatora iz Arizone.

Netrpeljivost između Mekejna i Trampa počela je tokom kampanje za predsedničke izbore 2016. godine kada je senator tvrdio da Tramp nije kadar da obavlja najvišu funkciju u SAD.

Potom je, ipak, podržao Trampovu nominaciju unutar partije, ali je podršku kasnije povukao. Tokom Trampovog mandata, Mekejn je često iskazivao neslaganje sa politikom Bele kuće. Mekejn je preminuo u 81. godini od tumora na mozgu, 25. avgusta. Biće sahranjen sutra u pomorskoj akademiji u Anapolisu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.