“NIJE POKAZAO NIKAKVO KAJANJE” Jedno pitanje muči meštane sela u kojima se dogodio masakr - da li će ovo zauvek ostati misterija?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 18:38

“NIJE POKAZAO NIKAKVO KAJANJE” Jedno pitanje muči meštane sela u kojima se dogodio masakr - da li će ovo zauvek ostati misterija?!

Urošu je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Porodice dva sela kod Mladenovca zavijene su u crno nakon masakra koji je u četvrtak počinio Uroš B. (21) u Malom Orašju i Duboni, a meštani navode da još dugo neće moći da se vrate normalnom životu i oporave od svega što se dogodilo u njihovom kraju. Ono što je učinio Uroš B., kada je usmrtio osam osoba i ranio 14, nanelo im je neopisivu bol.

- Ovo je strašno, niko još nije došao sebi. Svi smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << toliko tužni, da reči nemam. Da onako pobije mlade ljude, pa da li on ima srce? - priča meštanka Dubone.

Navodi da kad god prođe pored mesta na kome se masakr dogodio, krenu joj suze na oči.

- To su mladi ljudi, deca, tek je život bio pred njima. Ne znam šta da kažem, ne mogu ni da zamislim kako je porodicama stradalih. A on, kažu da nije pokazao nikakvo kajanja, pa kakav je to čovek? - pita se ova starija žena.

Uroš B. je tokom jučerašnjeg dana saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

U odbrani koju je juče izneo na saslušanju, osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih dela navodeći, između ostalog, da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri – u Malom Orašju i Duboni, pucao na lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta.

Njemu je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Pomahnitali napadač je u četvrtak uveče hicima iz automatske puške usmrtio osam osoba, dok je 14 ranio. On je nakon krvavog pira, počinjenog u dva sela – Malo Orašje i Dubuna, pobegao kod rođaka, gde je i uhapšen.

Potraga za njim trajala je do ranih jutarnjih sati.

Sve vesti o masakru kod Mladenovca možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.